UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-11-30 18:06

Labdarúgás: kikapott az U16-os válogatott az oroszok elleni felkészülési meccsen

Az U16-os labdarúgó-válogatott 3-1-re alulmaradt az orosz korosztályos csapattal szemben a Telkiben rendezett felkészülési mérkőzésen.

A Belvon Attila által irányított U16-os labdarúgó-válogatott kedden ötödik nemzetközi mérkőzését játszotta le, ezúttal az elmúlt időszakban néhány nagyszerű eredményt elérő orosz válogatott volt az ellenfele. A mieink oldalán az év utolsó összetartásán több kulcsjátékosra sem számíthatott a szakmai stáb, így viszonylag sok változás volt a kezdőcsapatban az előző mérkőzésekhez képest – írja tudósításában az MLSZ.

Kikapott az U16-os válogatott az oroszoktól Telkiben Forrás: MLSZ
Kikapott az U16-os válogatott az oroszoktól Telkiben Forrás: MLSZ
Az már az első percekben látszott, hogy az orosz válogatott remek játékerőt képvisel, fizikálisan és technikailag is kiváló futballisták alkotják. A vendégek mezőnyfölényt alakítottak ki, és a 16. percben szép támadás végén lőtt góllal Ivan Bober révén vezetést szereztek, de a 32. percben Kern Martin remek mélységi átadása után Somfalvi Bence kiegyenlített. A fordulás után is inkább az oroszok irányították a játékot, a magyarok próbáltak magasan védekezve nyomást gyakorolni az ellenfélre, de ha sikerült is labdát szereznie a mieinknek, a támadások befejezései nem voltak elég pontosak. Az 53. percben egy jobb oldali szöglet után nem sikerült felszabadítanunk, az oroszok pedig a jobbról érkező beadást követően visszavették az előnyt. Megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, Ésik Ákos kapufát lőtt, ám a gólszerzés nem jött össze. A hajrához közeledve az oroszok büntetőhöz jutottak, Ivan Bober magabiztosan értékesítette a 11-est, beállítva az 1-3-as végeredményt. A csapatok két nap múlva ismét összecsapnak. „Kiváló csapat ellen léptünk pályára, amely nem véletlenül győzte nemrég a spanyolokat is. A vereség ellenére voltak pozitívumok a játékunkban, az első félidei átmeneteink jók voltak, és a második félidőben is adódtak helyzeteink, amelyekből többet is ki lehetett volna hozni. Bízom benne, hogy csütörtökre javítani tudunk a tizenhatoson belüli védekezésünkön, és a befejezéseink is hatékonyabbak lesznek. A kiválasztási folyamat lassan a végéhez ér, az előzetes tervek szerint ezt a félévet szántuk arra, hogy kialakítsuk a válogatott magját. Most vannak ugyan hiányzóink, de egyre jobban körvonalazódik, hogy kik azok a játékosok, akik a következő időszakban a válogatott segítségére lehetnek" – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Az U16-os magyar válogatott kerete: Kapusok: Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia9 Engedi Márk (DVSC) Radnóti Dániel (FTC) Védők: Lengyel Noel (Főnix) Bolla Bálint (Illés Akadémia) Umathum Ádám (ETO FC Győr) Kaczvinszki Dominik (Honvéd-MFA) Mohai Bálint (Főnix) Nimsz Ádám (FTC) Lukács Máté (Vasas) Középpályások: Girsik Attila (Vasas) Kern Martin (Puskás Akadémia) Tóth Levente (Honvéd-MFA) Fenyő Noah (E. Frankfurt) Vén Áron (FTC) Galántai Tamás (Puskás Akadémia) Bagi Ádám Gyula (FTC) Támadók: Varga Zétény (FTC) Simon Benedek (Honvéd-MFA) Ésik Ákos (Kisvárda) Vidnyánszky Mátyás (ETO FC Győr) Somfalvi Bence (Puskás Akadémia) Molnár Csaba (Vasas)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.