UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-12-01 09:01

Vívás: Wimmer Dorinának jókor jött a kadétbajnoki címvédés

Az MTK Budapest 16 éves párbajtőrözője, a kadétok országos bajnokságán ismét duplázó Wimmer Dorina töretlenül halad a fejlődés útján.

Amikor a legnagyobb szükség van rá, akkor hozza a legjobb formáját az MTK Budapest 16 éves párbajtőrözője, Wimmer Dorina. Bakodi Róbert tanítványa az évad első megméretésein nem szerepelt kimagaslóan, bár korosztályában, a kadétok között azért kétszer is elcsípte a dobogót a kupafordulókon. Novemberben a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett országos bajnokságon azonban már semmit nem bízott a véletlenre, és nagyszerű teljesítménnyel szerzett aranyérmet, egyszersmind megvédte címét. 

Wimmer Dorinának jókor jött a kadétbajnoki címvédés Forrás: mtk.hu
Wimmer Dorinának jókor jött a kadétbajnoki címvédés Forrás: mtk.hu
„Az évad első versenyei nem úgy alakultak, ahogyan szerettem volna, ezért az országos bajnokságra már úgy mentem, hogy ki kell hoznom magamból a maximumot – mondja Dorina.  Természetesen a címvédés lehetősége megkettőzte a motivációmat, és örülök, hogy sikerült jó napot kifognom. Aznap csak a győzelem lebegett a szemem előtt.”  Dorina a döntőben a debreceni Nagy Blanka Virág ellen nyert 15:9-re, és nemcsak ott, hanem a bajnokság alatt sem tudták igazán megszorongatni az ellenfelek.  Az első asszómon kívül az összesben vezettem az elejétől fogva, és ez megkönnyítette a dolgomat. A győzelemhez elengedhetetlen, hogy fejben is összeszedettek maradjunk, és ez most sikerült nekem.”  A bajnokság másnapján jött az újabb címvédés. Az MTK leánycsapata  ahogyan az előző kiírásban  most is aranyérmes lett, ezúttal Wimmer, Csendes Luca, Nébald Franciska, Takács Dóra Fruzsina összetételben.   Az egyéni verseny után kevésbé éreztük magunkat fáradtnak, és egymásért vívtunk  folytatja Dorina, aki nem meglepő módon húzóembere volt a négyesnek.  Az utóbbi időben rengeteget készültem az edzőmmel, sokat dolgoztam külön, és a sportpszichológusom is folyamatosan segített. Ha az egy évvel ezelőtti magamat nézem, akkor nincs olyan eleme a vívásnak, amelyben ne fejlődtem volna. Azt én is érzem, hogy amikor nagyobb a tét, akkor jobban tudok figyelni. Legutóbb ez azért is volt fontos, mert az országos bajnokságon duplán számolták a ranglistapontokat.”  Az évad végi ranglistán elfoglalt helyezésnek pedig nem kisebb a tétje, mint hogy kik utaznak a korosztály világversenyeire  az első három a vb-re, az első négy az Eb-re mehet. Dorina két éve még serdülőként végzett a harmadik helyen a kadétok között, tavaly pedig hiába volt első, az Eb elmaradt, a vb-n pedig a szövetség a járványhelyzet kockázatai miatt nem indított csapatot. Az MTK kiválósága a legutóbbi sikerével a negyedik helyre kapaszkodott fel a listán, és eltökélt szándéka az idén is a képzeletbeli dobogón végezni. A terv végrehajtása nem lesz könnyű, hiszen a korosztályban több kiváló képességű tinédzser akad, aki ott akar lenni a kadétválogatottban és bizonyítani szeretne a világversenyeken. Csak legyenek világversenyek!  További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.