UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-12-02 12:57

Kézilabda: csütörtöktől kiderül, mire mennek a felnőttvébén Golovin junior aranylányai

Kezdődik a spanyolországi felnőtt-világbajnokság, amelyre nagyon fiatal magyar csapat utazott el; nyolc korábbi junior világ- vagy Európa-bajnok játékos szerepel a „nagyok” között, most először az utánpótlásban sikeredzőnek nevezhető Golovin Vlagyimir vezetésével.

Rossz hírek érkeztek a magyar csapat környékéről az első, csütörtöki fellépés előtt a spanyolországi felnőtt kézilabda-világbajnokságon. A válogatott meghatározó játékosa, Schatzl Nadine pozitív koronavírus gyorstesztet produkált, így őt, valamint szobatársát, Lukács Viktóriát elkülönítették a többiektől az újabb teszteredményekig – csütörtökön Lukács „zárolását” feloldották.

A felkészülési meccsek alapján Vámos Petrával első számú karmesterként számol Golovin Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet
A felkészülési meccsek alapján Vámos Petrával első számú karmesterként számol Golovin Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet
Mindezt azt eredményezte, hogy a közben itthonról riasztott Fodor Csengével már nyolc korábbi junior világ- és/vagy Európa-bajnok játékos szerepel a keretben – egyedül Kácsor Gréta nyert kétszer. Így ők Albek Annával, Háfra Noémivel, Klujber Katrinnal, Márton Grétával, Tóvízi Petrával és Vámos Petrával kiegészülve képviselik a fiatal generációt az egyébként sem túl magas átlagéletkorú társaságban. Teljesen rutintalannak viszont már őket sem lehet nevezni, mivel Albeken és Fodoron kívül a fiatalok közül mindenki járt már felnőtt-világversenyen. A mostani, olimpia után vébénél pedig valószínűleg nem kell jobb alkalom arra, hogy viszonylag kevés teherrel valaki vezérré váljon a nagyszínpadon is. A közös, jó emlékekből biztosan lehet majd építkezni, ezt a korábbi juniorkapitány Golovin Vlagyimir már akkor hangsúlyozta, amikor még legfeljebb ötlet szintjén merült fel szövetségi kapitányként. „Nagy valószínűséggel ezek a lányok találkoznak még egymással a nagy tornákon. Akkor majd bevillanhat, hogy megint itt vannak a magyarok, akik annak idején legyőztek minket. Debrecenben például kétszer is megvertük a mumusnak számító norvégokat, ha ez később okoz nekik egy kis fejfájást, már megérte.” Persze a szövetségi kapitány is elmondta, egyesével szeretné venni a lépcsőfokokat. Ezért ma este hadd fájjon a szlovákok feje – a magabiztos magyar győzelem után.

A magyar válogatott csoportmérkőzései: December 2., 20:30: Magyarország–Szlovákia December 4., 20:30: Magyarország–Csehország December 6., 20:30: Magyarország–Németország

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.