UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-12-03 14:49

Vívás: hosszú idő után rendeznek újra junior-világkupákat

A juniorkorú vívók izgalmas hétvége előtt állnak, hiszen mindhárom fegyvernem képviselői világkupa-fordulón bizonyíthatnak.

Majdnem két év telt el azóta, hogy a juniorkorú vívók számára világkupa-versenyt rendeztek, és az azt követő utánpótlás Európa-bajnokság után ez a korosztály nem is mutathatta meg magát nagy nemzetközi eseményen.

Hosszú idő után rendeznek újra a junior-világkupákat Forrás: hunfencing.hu
Hosszú idő után rendeznek újra a junior-világkupákat Forrás: hunfencing.hu
Az idei év elején bár megtartották Kairóban a kadét és junior-világbajnokságot, a magyar szövetség a járványhelyzet kockázatai miatt nem indított csapatot Egyiptomban. Most hétvégén azonban újra pástra léphetnek a juniorok világkupán - erről számol be a honi szövetség portálja. A magyarok mindhárom fegyvernemben megméretik magukat. Fiú és leány tőrben, valamint leány kardban egyéniben és csapatban, párbajtőrben és fiú kardban csak egyéniben lesz világkupa-forduló. A kardozók Sosnowiecben, a párbajtőrözők Luxemburgban, a fiú tőrözők Lesznóban, a lányok pedig Temesváron bizonyíthatnak. Hogy milyen eredményességgel tehetik mindezt, arról nehéz bármit is kijelenteni, hiszen a hosszú kihagyás után mindenütt ismeretlenek az erőviszonyok. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.