UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 2.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-12-04 13:27

Snowboard: pontszerzéssel debütált a 17 éves Kozuback Kamilla az amerikai világkupán

Élete első világkupa-versenyén pontot szerzett a magyar színekben szereplő 17 éves Kozuback Kamilla az amerikai Steamboat síterepen rendezett snowboard big air-viadalon.

A Magyar Snowboard Szövetség (MSBSZ) közleménye szerint a 17 esztendős kanadai-magyar kettős állampolgár Kozuback Kamilla három számban, slopestyle-ban, big airben és félcsőben is indul.

A 17 éves Kozuback Kamilla a 26. helyen zárta első világkupa versenyét Forrás: Magyar Snowboard Szövetség
A 17 éves Kozuback Kamilla a 26. helyen zárta első világkupa versenyét Forrás: Magyar Snowboard Szövetség
A beszámoló alapján bemutatkozó versenyén nem kockáztatott, biztosra ment, így hibátlanul mutatta be erős, de nem a legnehezebb trükkjeit. Ezzel 26. helyen zárt, megszerezte első vk-pontjait és teljesítette az egyik fontos olimpiai kvalifikációs kritériumot, a top 30-as helyezést – emelték ki. A másik magyar résztvevő, az Európa-kupagyőztes Fricz Botond (20) remek ugrásokkal a 32. helyet szerezte meg. A világkupa jövő hét végén a szintén coloradói Copper Mountainon folytatódik, ahol Kozuback Kamilla félcsőben méri össze tudását a világelittel. További korosztályos hírek SNOWBOARDBAN a sportági aloldalunkon.