UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-12-05 19:44

Jégkorong: kétnapos összetartáson vett részt az U14-es válogatott

Az U14-es szövetségi tehetséggondozó program november végi állomását a Tüskecsarnokban tartották, a részletekről Árkovics Bálint vezetőedző számolt be.

„Ez volt a második összetartása ennek a korosztálynak, ami a belépő szint a tehetséggondozó programban. Októberben a passzolással és mozgással foglalkoztunk, most pedig az ütőhasználat a korong nélküli játékban volt a téma. Nyitottak voltak a játékosok, jól dolgoztak. Októberben, az első találkozáskor még kicsit meg voltak szeppenve, de most már nagyobb volt a koncentráció. Szárazon is felmértük őket, és nagy ugrást lehetett tapasztalni egy hónap alatt. Pozitív a tábor hatása, jó úton haladunk” mondta a szövetség honlapjának Árkovics Bálint vezetőedző.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
A 45 játékossal két csoportra osztva dolgozott a szakmai stáb. Délelőtt képességfejlesztés volt a programban, délután pedig nagypályás gyakorlatok, és a tábor nagypályás játékkal zárult. Ez utóbbi során is sok hasznos információt kaptak az edzők, ami a továbbiakban megkönnyíti a munkát. Idén eddig már nagyjából 65 játékost néztek meg az edzők a program során, és mivel a merítés nagy, még akadnak olyanok, akiket ki szeretnének próbálni. A kerettagok teljesítményét a továbbiakban is nyomon követik a szezon során. „Az U14-eseknek januárban és februárban is lesz összetartása. A szezon fő eseménye a májusi, szlovákiai World Selects Invitational torna. Ez ebben a korosztályban rangos verseny, aki be tudja magát verekedni majd a keretbe, olyan hokiélményt kaphat, amit nem sokan. Addig is követjük a srácok fejlődését, beszélünk az edzőkkel. Az a cél, hogy olyan játékosokat neveljünk, akik a magyar jégkorongot segíteni tudják” – tette hozzá a vezetőedző.