UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-12-06 08:53

Kézilabda: Fazekas megint vezér volt, a „kis Veszprém” pontot lopott Tatabányáról

Újabb hét telt el, ezért ismét értékeljük az utánpótláskorú játékosok teljesítményét a kézilabda NB I legutóbbi fordulójából: ezúttal csak a férfiak között rendeztek mérkőzéseket; a Fejér B.Á.L. Veszprém és az FTC is fiataljai közreműködésével hajtott végre bravúrt.

Hétről hétre megjelenő összeállításunkban a fiatal játékosok férfi és női kézilabda NB I-ben nyújtott teljesítményét vizsgáljuk. A mostani évadban mindkét nem mezőnyében a 2002. január 1. után született sportolók számítanak utánpótláskorúnak.

Fazekas Gergő (fehérben)  játéka is kellett a Fejér-B.Á.L. Veszprém bravúrjához Tatabányán Forrás: VKKFT Veszprém
Fazekas Gergő (fehérben) játéka is kellett a Fejér-B.Á.L. Veszprém bravúrjához Tatabányán Forrás: VKKFT Veszprém
Mint ahogyan azt korábban megírtuk, az utánpótláskorúakra építő NEKA megszerezte hatodik hazai győzelmét a szezonban, ezúttal a szintén újonc Kecskemétet múlta felül. Eközben továbbmentette hétről hétre mutatott nagyszerű formáját a Fejér-B.Á.L. Veszprém irányítója, Fazekas Gergő (18), aki ezúttal öt góljával bravúros döntetlenhez segítette csapatát a Tatabánya otthonában. Szintén remekelt az FTC jobbátlövője Ónodi-Jánoskúti Máté (19), aki három fontos gólt szerzett, miközben együttese legyőzte az idén hazai környezetben először vereséget szenvedő Balatonfüredet (32-33). A várakozásoknak megfelelően magabiztosan nyert a Telekom Veszprém a Dabas otthonában (21-34), a szakmai stáb ismét bevetette a fiatalokat, közülük Lukács Péter (19) volt a legeredményesebb három találattal. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.