UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2021-12-06 19:24

Short track: rekordszámú indulóval zajlott a 30. Mikulás-kupa

December 3-5. között rendezték a Gyakorló Jégcsarnokban a 30. Mikulás-kupát, amelyen összesen 290 magyar és külföldi rövid pályás gyorskorcsolyázó mérette meg magát.

Fel volt adva a lecke a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség versenyszervezőinek, ugyanis rekordnak számító 290 rövid pályás gyorskorcsolyázó nevezett a jubileumi, 30. Mikulás-kupára, amelynek ismét a Budapesten található Gyakorló Jégcsarnok adott otthont.

Rekordszámú indulóval zajlott a múlt hét végi Mikulás-kupa Forrás: MOKSZ
Rekordszámú indulóval zajlott a múlt hét végi Mikulás-kupa Forrás: MOKSZ
A december 3-5. között rendezett megméretésen a pandémia sokadik hulláma ellenére a short track szerelmesei, és nem utolsó sorban a jövő bajnokai mérték össze a gyorsaságukat és az ügyességüket. A MOKSZ honlapjának Boda Csaba, a gyorskorcsolya ágazat bírói bizottságának vezetője nyilatkozott, aki elmondta, a Mikulás-kupa története során már 24 országból fordultak meg versenyzők a Kupa aktuális helyszínein (előbb Székesfehérvár, majd Budapest), de az idei a legnagyobb létszámú verseny, amit eddig rendeztek. A népes mezőny feszített programja és annak lebonyolítása komoly kihívás elé állította a szervezőket, de a résztvevők önfeledt mosolya, sportág iránti elkötelezettsége gazdagon kárpótolta a szervezőket, közreműködőket. Telegdi Attila a MOKSZ gyorskorcsolya ágazat sportigazgatója kiemelte, hogy a Santa Claus Cup  a magyar short track utánpótlás szempontjából a legfontosabb verseny az évben. A résztvevők létszáma és diverzitása egyértelműen emeli a verseny színvonalát; minél színvonalasabb versenyeken tudnak indulni a gyerekek, annál inkább szolgálja a jövő generációinak fejlődését. Az eredménylista ITT található. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.