UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-12-06 13:05

Vívás: öt magyar érem a junior-világkupaversenyek mérlege

A kardozók között Battai Sugár, Szűcs Luca és Keszei Kíra, a tőrmezőnyében Szemes Gergő, párbajtőrben pedig Büki Lili szerzett értékes érmet az aktuális junior-világkupaversenyén.

Szombaton és vasárnap nagyjából két év után léphettek újra pástra a juniorkorú vívók világkupa-versenyen. A magyarok mindhárom fegyvernemben megmérették magukat: tőrben, valamint leány kardban egyéniben és csapatban, párbajtőrben és fiú kardban csak egyéniben. A kardozók Sosnowiecben, a párbajtőrözők Luxemburgban, a fiú tőrözők Lesznóban, a lányok pedig Temesváron bizonyíthattak.

Az egyéniben remeklő leány kardozók csapatban (balról: Beviz, Keszei, Szűcs, Battai) is közel jártak a dobogóhoz Forrás: hunfencing,hu
Az egyéniben remeklő leány kardozók csapatban (balról: Beviz, Keszei, Szűcs, Battai) is közel jártak a dobogóhoz Forrás: hunfencing,hu
Szombaton – mint arról beszámoltunk – a leány kardozók vitték a prímet. Battai Sugár, Szűcs Luca és Keszei Kíra az egész nap során kimagasló formában vívott, és megérdemelten foglalta el a sosnowieci viadal dobogóját. Az aranyérmes Battai a döntőben végül azt a Szűcsöt győzte le, aki az elődöntőben múlta felül Keszeit. A kardozó lányok mellett a tőröző Szemes Gergő is remekelt, és bronzérmet szerzett Lesznóban, míg a leány tőrözők között Temesváron Kovács Réka, a fiú párbajtőrözők luxemburgi megméretésén Keszthelyi Zsombor jutott a nyolcaddöntőig.
Büki Lili mesterével, egyben válogatott edzőjével, Plásztán Attilával Forrás: hunfencing.hu
Büki Lili mesterével, egyben válogatott edzőjével, Plásztán Attilával Forrás: hunfencing.hu
Vasárnap a párbajtőröző lányok között Büki Lili szállította a bravúros érmet - ezüstöt. A tatai kiválóságot csupán a lengyel Alicja Klasik tudta megállítani a fináléban, és dicséret illeti Muhari Esztert is, akin a negyeddöntőben kerekedett felül a későbbi győztes Klasik. A fiú kardozók mezőnyében Tóth Bertalan hetedik helye lett a legjobb magyar eredmény, és a csapatoknak sem sikerült elcsípniük a dobogót. A leány kardozók (Battai Sugár, Beviz Dorottya, Keszei Kíra, Szűcs Luca) az olaszok elleni elődöntőben és a franciákkal szembeni bronzmeccsen is csupán egyetlen tussal kikapva a negyedikként végeztek, míg a fiú tőrcsapat (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Mihályi Andor, Szemes Gergő) a hetedik, a leány tőregyüttes (Kollár Anna, Kovács Réka, Nekifor Erika, Wolf Eszter) a nyolcadik helyen zárt. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.