UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Karate

2021-12-08 17:36

Karate: elhalasztották a jövő februárra kiírt prágai korosztályos Eb-t

A csehországi járványhelyzet miatt nem rendezik meg jövő februárban a korosztályos karate Európa-bajnokságot, az eseményre június közepén kerülhet sor Prágában.

A koronavírus-járvány jelenlegi csehországi helyzete miatt elhalasztják a jövő februárra tervezett prágai kadét, junior és U21-es karate Európa-bajnokságot, amely előtt bírói tanfolyamra és vizsgára is sor került volna – számol be a hazai szövetség honlapja.

Baranyi Zsófia (kékben) a tavalyi Európa-bajnoki arany után az idén U21-es Eb-ezüstöt szerzett  •  Forrás: mtk.hu
Baranyi Zsófia (kékben) a tavalyi Európa-bajnoki arany után az idén U21-es Eb-ezüstöt szerzett • Forrás: mtk.hu
A korosztályos kontinensviadalon rendre remekül szerepelnek a magyar karatékák. Tavaly februárban Budapest adott otthont az Eb-nek, akkor két aranyérmet és három bronzot szereztek a hazai kiválóságok, az idén a finnországi Tamperében pedig négy magyar ezüst lett az össztermés. Az augusztusi eseményen a medállal gazdagodó ifjaink közül a 14-15 éveseknél remeklő Hecker Bojána (UTE, 47 kg) és Dévényi Bence (BHSE, 57 kg), továbbá az U21-esek 50 kilósok alkotta mezőnyében második Rónai Lili (UTE) élete eddigi legkiugróbb teljesítményét nyújtotta, míg a 20. életévében járó Baranyi Zsófia sokadszorra produkált kimagasló eredményt világversenyen. Az MTK 55 kilós versenyzője a finnországi Eb-n csaknem megismételte 2020-as budapesti parádézását, s kevésen múlott, hogy U21-es Európa-bajnokként címet védjen küzdelmi kategóriájában. A cseh szervezők és az Európai Karate Szövetség (EKF) megállapodása szerint a fiataloknak nyárig kell várni a következő hasonló megméretésre: az Európa-bajnokságot a tervek szerint 2022. június 17. és 19. között rendezik meg. További korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.