UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-12-12 16:12

Jégkorong: vereséggel kezdett a kazahok ellen a magyar válogatott a dániai U20-as I/A vb-n

Rosszul kezdett a magyar csapat, és ez meghatározta a kazahok elleni mérkőzést a horsholmi I/A csoportos hokivébé első napján; 3-1-es vereség lett a vége.

Öt kőkemény csatára készülhetett a dániai U20-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon a magyar válogatott, az elsőt a két éve még elitkategóriás kazahok ellen játszotta Horváth András együttese.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
Sajnos már az elején jött a hidegzuhany: az első percben kiugrottak a kazahok, és Mangiszbajev lőtt Orosz Gergely kapujába. Ám szerencsére ez nem törte meg a magyar csapatot, egyéni akciója után először Galajda Zsombor állt közel a gólhoz, majd Mattyasovszky Gergely került ziccerbe – a gól egyik helyzetből sem született. Az első harmad hajrájában kettős előnybe kerültek a mieink, majd időt is kértek, de az áttörés nem jött össze. Sőt szintén dupla fórból Logvin révén Kazahsztán megduplázta az előnyét (0-2). A folytatásban pedig a kazahok még mélyebbre lökték a mieinket, gyönyörű akció végén Kologyuk vitte be a harmadik ütést. Amikor már úgy festett, minden eldőlt, Schlekmann Márk okos, lapos lövése egy kicsit visszaadta a reményt, így fordultak rá a felek az utolsó húsz percre (1-3). Próbálkozott is becsülettel a magyar válogatott, időnként mezőnyben az ellenfél fölé nőtt, de a különbséget a kapus lehozatalával sem sikerült csökkenteni. Így bár a helytállás összejött a fiúknak a nyitó napon, a papírformának megfelelően Kazahsztán vitte el mind a három pontot. Hétfőn 16:30-tól a fehéroroszok ellen folytatja a világbajnokságot a válogatott.

U20-as divízió I/A-világbajnokság MAGYARORSZÁG-KAZAHSZTÁN 1-3 (0-2, 1-1, 0-0) Magyarország: Orosz – Farkas, Ortenszky (1)/ Csollák, Balázsi / Hadobás, Dobmayer / Jakabfy, Horváth D. – Tóth T. (1), Németh K., Schlekmann 1 / Keresztes, Fekete Á., Ambrus Cs. / Mihalik, Mattyasovszky, Galajda / Csiszer, Károly, Ádám. Szövetségi edző: Horváth András.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.