UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-12-13 19:15

Jégkorong: nem bírt a fehéroroszokkal a magyar csapat a dániai U20-as I/A vb-n

Sima, 8-2-es vereséget szenvedett Fehéroroszországtól a magyar válogatott a Horsholmban zajló I/A csoportos világbajnokságon, így két forduló után pont nélkül áll.

A házigazda felett aratott elsöprő győzelemmel kezdte a dániai U20-as I/A csoportos jégkorong-világbajnokságot a fehérorosz csapat, így a magyar válogatott talán az első, kazahok elleni 1-3-ra végződött összecsapásnál is nehezebb csatára számíthatott hétfő délután Horsholmban. Mint a hazai szövetség közösség oldaláról kiderült, a nemzeti együttes délelőtti edzés, valamint bemelegítő csocsómérkőzéssel készült a második fellépésére.

Németh Kristóf két ponttal zárta a meccset, de így sem volt esély a fehéroroszok ellen Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség
Németh Kristóf két ponttal zárta a meccset, de így sem volt esély a fehéroroszok ellen Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség
Az ellenfél meccs eleji rohamait azonban ezúttal sem sikerült megfékezni Suvorov és Kuzmin gyorsan két gólos előnyhöz juttatta a beloruszokat, s bár Schlekmann Márk szépített Németh Kristóf remek előkészítése után, még az első harmadban további három alkalommal került a pakk Antek Tamás kapujába (1-5). Így hát nagyon mélyről várták a folytatást a mieink, azonban az első percben Németh tett róla, hogy ne legyen olyan borús a kép, kiugrott, és a befejezés során is higgadt maradt. A második etap sokkal kiegyenlítettebb játékot húzott, a fiúk felvették a ritmust, a végén pedig kettős előnyből még feljebb kapaszkodhattak volna, az végül nem sikerült (2-5). A harmadik harmadra egyértelműen elfáradt a magyar válogatott, a figyelmetlenségeket pedig a fehéroroszok ki is használták, még hármat rámoltak be, és 8-2-re győztek. A két forduló után pont nélkül álló magyar csapatnak valószínűleg jól fog jönni a szünet, ami után szerdán 16:30-tól a norvégokkal játszik.

U20-as divízió I/A-világbajnokság MAGYARORSZÁG-FEHÉROROSZORSZÁG 2-8 (1-5, 1-0, 0-3) Magyarország: Antek – Ortenszky, Csollák (1) / Dobmayer, Farkas O. / Balázsi, Hadobás (1) / Horváth D., Jakabfy – Schlekmann 1, Németh K. 1 (1), Keresztes / Ambrus Cs., Fekete Á., Csiszer / Tóth T., Mattyasovszky, Mihalik / Károly, Ádám Zs. Szövetségi edző: Horváth András.

1. forduló: Magyarország-Kazahsztán 1-3 További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.