UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Karate

2021-12-14 16:23

Karate: ezüst és bronz Jesolóból

Veszélyhelyzet ide, kockázatok oda, az olasz szervezők a rendezés mellett határoztak, és maguk a negyven országot reprezentáló ifjú versenyzők, köztük szép számmal, csaknem harmincan magyarok is – edzőikkel és családjukkal egyeztetve persze - úgy döntöttek, hogy elindulnak az esztendő utolsó nemzetközi karateversenyén, amelynek a Velencéhez közeli üdülőközpont, Jesolo adott otthont az elmúlt hétvégén.

A sportág utánpótlás-korosztályának legrangosabb sorozata, a Karate1 Youth League idényzáró állomásán elképesztően nagy mezőny sorakozott fel,  melyben nemcsak ott voltak, de szépen helyt is álltak a magyar ifjak, akik két érmet hoztak haza Itáliából, és egy harmadik medál is majdnem megvolt.

A Tóth ikrek a dobogó második és harmadik fokán Forrás: karate.hu
A Tóth ikrek a dobogó második és harmadik fokán Forrás: karate.hu
„Nagyjából negyven ország csaknem kétezer fiatal karatésa indult Jesolóban, és a kadéteknél szerepeltünk a legjobban: az MTK-s Tóth testvérek állhattak fel a dobogóra” – bocsátotta előre a lényeget Fischer Mihály, az MTK vezetőedzője, aki a felnőtt válogatott edzője és a korosztályos válogatottak koordinátora is egy személyben. „A 14-15 éveseknél az 52 kg-os fiúk küzdelmeiben 128-as tábla volt, mivel nem kevesebben, mint 95-en indultak – folytatta beszámolóját a szakember. – Közülük Tóth Máté Roland öt győzelemmel jutott a döntőbe, és végül a második helyen végzett. Ikertestvére, Tóth Zsombor Zoltán ugyanebben a küzdelmi kategóriában harmadik lett.” Fischer Mihály kitért rá, hogy a péntektől vasárnapig tartó viadalon közel volt az éremszerzéshez nagyfia, Fischer Bálint is, aki végül az ötödik helyen végzett a 63 kilogrammosok között, miután – elmondása szerint vitatható körülmények között – alulmaradt a bronzcsatában. A legjobb nem MTK-s versenyző, a szintén a kadét korosztályhoz tartozó UTE-s Bogdán Panna hetedik lett. A felvetésre, hogy a Tóth ikrek – lévén egy súlycsoportban küzdenek – akár szembe is kerülhettek volna egymással a tatamin, a szakvezető így reagált: elvben igen, akár „testvérharc” is lehetett volna, de szerencsére a 128-as nagy táblán elkerülték egymást. A Youth League olaszországi idényzáróján a karate mellett kiemelt szerepet kapott a koronavírus-járvány elleni védekezés is: „Végig valamennyien maszkban voltunk, azt a sportolók is csak a tatamira lépés pillanatában vehették le magukról, de a meccsük után azonnal visszakerült az arcukra. Szigorú protokoll szerint zajlott az egész, teszteltek is bennünket természetesen” – egészítette ki mondandóját a napjaink valóságához sajnálatosan hozzátartozó egészségügyi helyzetjelentéssel Fischer Mihály. További korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.