UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-12-14 13:40

Vízilabda: több magyar fiatal is bizonyíthatott a női Euroligában

Az UVSE és a Dunaújváros továbbjutását is meghozó női vízilabda Euroliga csoportkörében több utánpótláskorú magyar játékos igyekezett élni a lehetőséggel.

A múlt hét végén három magyar csapat is érdekelt volt a női vízilabda Euroliga csoportkörében, ebből kettő, az UVSE és a Dunaújváros jutott a legrangosabb európai torna negyeddöntőjébe.

A 15 éves Hajdú Kata élete első Euroliga-meccsén góllal mutatkozott be a Vuliagmeni ellen Fotó: Varga Jennifer/UVSE
A 15 éves Hajdú Kata élete első Euroliga-meccsén góllal mutatkozott be a Vuliagmeni ellen Fotó: Varga Jennifer/UVSE
A sikerből az utánpótláskorú játékosok is kivették a részüket. A Benczur Márton irányította UVSE a görög Vuliagmeni együttesét 11–5-re, az orosz Dinamo Uralocskát 13–12-re győzte le, az olasz Orizzonte gárdájával pedig 9–9-es döntetlent játszott Budapesten, így a tavalyi bronzérmes csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé. A vezetőedző a már megszokott módon igyekezte úgy forgatni csapatát, hogy a korosztályos játékosok is belekóstolhassanak a kupa második körös ritmusába – hatan is szerepet kaptak. Közülük a 17 éves Szegedi Panni már az előző évadban is meghatározó játékosa volt a liláknak. Ő most öt találattal segítette a csapatát a három meccsen, és bemutatkozott – ráadásul két góllal – Hajdú Kata, aki 2006-ös születésűként az egész csoportkör egyik legfiatalabb pólós lányaként volt jelen. Mindhárom mérkőzésen keretben volt Mácsai Eszter és a második számú kapus, Golopencza Szonja, valamint Irmes Rozália és Golopencza Nóra is megmutathatta magát. A Dunaújváros az FTC-vel egy csoportban küzdött a továbbjutásért Spanyolországban, a két hazai csapat, a rendező Sabadell és a Mataro társaságában. A Mihók Attila dirigálta DFVE 13–8-ra nyert a Mataro ellen, majd bár kikapott a Sabadelltől (7–10), a Ferencváros felett aratott sikerével (13–10) odaért a második helyre. Az előző kiírásban ezüstérmes újvárosi alakulatban Sümegi Nóra képviselte az ifjúsági korosztályt, aki az FTC legyőzőséhez egy góllal is hozzájárult. A Gerendás György edzette Ferencváros a Sabadelltől (11–6) és a Matarótól (14–5) is kikapott a magyar párharc elveszítése mellett, a negyedik helyen zárt. Így a zöld-fehérek két 18 évese, a csoportkört végig védő Neszmély Boglárka és a két gólig jutó center, Dömsödi Dalma jövőre bizonyíthat újra az Euroligában, amennyiben csapatuk kivívja az indulási jogot. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.