UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-12-17 11:35

Úszás: Pádár Nikolett vb-hetedik lett a 4x100-as gyorsváltóval Abu-Dzabiban

Csütörtök délelőtt országos csúcsot úszott, majd a döntőben hetedik lett a 15 éves Pádár Nikolettel felálló 4x100 m-es gyorsváltó az Egyesült Arab Emírségekben zajló rövid pályás felnőtt úszó-világbajnokságon.

Nem sikerült jól a rajt a Szegedi Úszó Egylet 15 éves versenyzőjének, Pádár Nikolettnek az Abu-Dzabiban zajló rövid pályás felnőtt-világbajnokságon: fő számában, 200 m gyorson 23. lett, és ezúttal elmaradt a legjobbjától (1:59.43).

Pádár Nikolett (jobbra) vb-döntőt úszhatott a gyorsváltóval Forrás: MÚSZ
Pádár Nikolett (jobbra) vb-döntőt úszhatott a gyorsváltóval Forrás: MÚSZ
A futam után nyilatkozta is, hogy az edzések az utóbbi hetekben kevésbé mentek, talán ennek is köszönhető a visszafogottabb eredmény. Nem sokkal később azonban Jakabos Zsuzsannával, Gyurinovics Fannival és Késely Ajnával országos csúcsot úszott a 4x100 m-es gyorsváltó tagjaként. Hetedikként jutottak a döntőbe, és végül hetedik helyen zártak, kicsit elmaradva a délelőtti időeredménytől. Pádár pedig csupán 15 évesen elmondhatja magáról, hogy az első Európa-bajnoki döntője után az első vb-fináléján is túl van. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.