UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2021-12-18 09:12

Cselgáncs: Pánczél Gábor a kapitányi megbízatása végeztével a klubjára és a fiára fókuszálna

A férfi és a női cselgáncsválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor és Toncs Péter is leköszön a pozíciójáról a 2021-es végén. Előbbi az MTK Budapest szakosztályának a vezetőedzőjeként a klubmunkát szeretné az előtérbe helyezni, eközben reményteljes fia, Csanád pályáját is egyengetheti.

Az MTK Budapest dzsúdószakosztálya végzett az élen a 2021-es naptári év egyesületi rangsorában, ebben az egyik – hanem a legnagyobb – szerepet Pánczél Gábor vezetőedző vállalta. A szakember az elmúlt négy évben a klubfeladatok mellett a férfi szövetségi kapitány posztot is betöltötte, azonban az idei év végén átadja a stafétabotot Ungvári Miklósnak.

Pánczél Gábor Forrás: mtk.hu
Pánczél Gábor Forrás: mtk.hu
„Alapvetően két fő oka van annak, hogy le kellett mondanom, és az egyik fontosabb a másiknál. Már tizenkét éves a gyerekem, és a következő három évben nagyon fontos időszak vár Csanádra (szerk: Diák C és Diák B korosztályban országos bajnok) mind emberként, mind sportolóként. Ez az évek kritikusak a fejlődése szempontjából, így rengeteg munkát kell elvégeznünk ahhoz, ha hosszú távon is eredményes versenyzővé szeretne válni, miközben emberileg is elengedhetetlen, hogy ott legyek mellette, ami azzal, hogy folyamatosan elutazom a nemzetközi versenyekre a válogatottal, nem igazán kivitelezhető" – nyilatkozta Pánczél az Utánpótlássportnak. Ám a fia mellett a kék-fehérek többi, kiemelkedő tehetségére is több időt szeretne szánni. „A másik tényező pedig nyilván a klubom. Jó néhány olyan korosztályos versenyzőnk van, aki már világversenyen is megmutatja magát, viszont velük állandóan, napi szinten foglalkozni kell, és miután az egyesületben kevés a szakember és sok a gyerek, így nem fér bele, hogy én hetekre – összességében hónapokra – elutazom. Így ezek a szempontok vezérelték a lemondásomat, ugyanakkor semmiféle rossz érzés nem maradt bennem senki felé a szövetségben, egyszerűen ezzel a covid-protokollal nem tudunk megbirkózni másként. Számomra a klub építése az elsőszámú szempont."
Pánczél Gábor és fia, Csanád Forrás: mtk.hu
Pánczél Gábor és fia, Csanád Forrás: mtk.hu
Ráadásul az MTK cselgáncsozói 2022-ben új otthonba költözhetnek. „Jövőre átadják a termünket, ami miatt kicsit furcsa érzések is kavarognak bennem, hiszen harminc éve dolgozom itt (szerk: Jégszínház, KSI judoterem), és nagyon szeretem ezt a helyet. Viszont a régi, de jól megszokott körülményekhez képest, az új teremben abszolút modern, minden szempontból huszonegyedik századi feltételek mellett dolgozhatunk. Ami természetesen örömteli, ám nem lenne üdvös, ha nem tudnám hozni ugyanazokat az eredményeket, mint innen – tette hozzá némileg viccelődve Pánczél. – Fel kell kötni a nadrágot nekem is, hiszen rengeteg gyereket kell megmozgatni. Az eddigi tapasztalatok alapján a sok gyerek között biztosan feltűnik néhány nagy tehetség is, így a mi fő feladatunk, hogy ezekből az ígéretekből kihozzuk a legtöbbet." További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.