UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2021-12-18 15:50

Sakk: Gaál Zsóka felnőttbajnoki 4. hellyel hangolt az U14-es vb-döntőre

A 14 éves Gaál Zsóka pénteken a negyedik helyen végzett a női magyar sakkbajnokságon, szombaton pedig már az U14-es lányok online világbajnoki döntőjében kezdi meg szereplését.

Pénteken befejeződött a magyar sakkbajnokság, amelyen a 14 éves Gaál Zsóka az előkelő negyedik helyen végzett a női mezőnyben.

Gaál Zsóka felnőttbajnoki 4. hellyel hangolt az U14-es vb-döntőre Forrás: Magyar Sakkszövetség
Gaál Zsóka felnőttbajnoki 4. hellyel hangolt az U14-es vb-döntőre Forrás: Magyar Sakkszövetség
A nemrégiben a felnőtt Eb-t is megjárt ajkai ígéret a legmagasabb Élő-pontszámmal, első kiemeltként vágott neki a viadalnak, az első három mérkőzéséből azonban hármat is elveszített. A folytatásban a két győzelmét újabb vereség követte, az utolsó fordulóban pedig a többek meglepetésére bajnoki címet szerző Terbe Zsuzsannával játszott döntetlent, így végezve a negyedikként. „Nem produkáltam életem legjobb eredményét, de a versenysport az ilyen – összegzett Zsóka a sportolói közösségi oldalán. – Az elmúlt másfél hónap alatt harminc versenypartit játszottam négy országban. Ez rekord tőlem! Kicsit elfáradtam, de sebaj, kezdődik az online világbajnokság, ahol a tizennégy éven aluli lányok mezőnyében döntőt játszom." Az U14-es lányok online-világbajnokságának szuper döntőjében szombattól hatan mérkőznek meg a legrangosabb címért. Zsóka ezen a megméretésen is a rajtlista élén áll az értékszáma alapján. Mellette az indiai Savitha Shri B, az egyaránt orosz Alexandra Svedova és Valerija Klejmenova, a perui Fiorella Contreras Huaman, valamint a vietnámi Linh Dan Nguyen vesz részt a fináléban. Visszatérve a magyar bajnokságra, az Ács Péter sikerét hozó férfitorna legfiatalabb játékosa, a 19 éves Kozák Ádám a kilencedik helyen zárt. A magyar sakkbajnokság részletes eredményei ITT érhetők el. További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.