UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-12-19 09:00

Jégkorong: viszlát, I/A! – győztes meccs nélkül esett ki a magyar válogatott

Öt vereséggel zárt a magyar válogatott a dániai U20-as I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, így jövőre egy osztállyal lejjebb folytatja.

Az I/A csoportban való megkapaszkodás volt az U20-as jégkorong-válogatott célja a dániai Horsholmban rendezett világbajnokságon. Már a rajt előtt tudtuk, ehhez történelmi sikerre/sikerekre lesz szükség, hiszen magyar együttes korábban nem nyert mérkőzést ezen a szinten. És reálisan nézve ezúttal is a kiesést jelentő hatodik helyre volt a legnagyobb esély, hiszen olyan riválisokkal találkoztak Schlekmann Márkék, mint a fehéroroszok, a lettek, a norvégok, a kazahok és a házigazda dánok. A papírforma pedig sajnos legkésőbb szombatra beigazolódott, amikor az addig szintén nyeretlen dánoktól kapott ki 4–0-ra a csapat, igaz, ez a találkozó legalább az utolsó harmadig teljesen nyílt volt. De nem sikerült elkerülni a súlyos vereséget a KHL-játékosokkal felálló fehéroroszok (2–8), a lettek (1–6) és a norvégok ellen (1–5) sem, még az első fordulóból a kazahokkal vívott 1–3-as találkozót lehet kiemelni, mint pozitív példát, amikor hatvan percen keresztül tartotta magát a válogatott.

Nem volt reális esélye a bennmaradásra az U20-as válogatottnak Dániában Forrás: MJSZ
Nem volt reális esélye a bennmaradásra az U20-as válogatottnak Dániában Forrás: MJSZ
Ám ez sem változtat azon, hogy csapatunk egy pillanatig sem vezetett a horsholmi tornán, e téren feltétlenül elmaradt a várakozásoktól. Gyakorlatilag minden meccsen már az első harmadban olyan hátrányba került, amelyet nem volt reális esélye ledolgozni – ez alól kivételt képez a norvégok elleni 1–1-es és a dánokkal vívott 0–0-s nyitó felvonás. Természetesen a válogatott szövetségi edzője, Horváth András csalódottan értékelt az utolsó összecsapás után, de azért kiemelt a hétnapos viadal pozitív hozadékait is. „Tudtuk, hogy nagyon magas szintű ellenfelek várnak itt ránk, de így is elképesztő volt látni, mennyire kész játékosok vannak a riválisainknál. Nagyon bízom abban, hogy sok tapasztalattal gazdagodtak a fiúk, láthatták, a pillanatnyilag előttük álló játékosok milyen megoldásokat választanak. Ez is segíthet abban, hogy az ő pályafutásukat és persze a magyar hokit lépésről lépésre előrevigyük.” A horsholmi ötször két órából világosan kiderült, hogy ugyan akadtak rövid fellángolások, egyes játékosok okoztak pozitív meglepetést a teljesítményükkel, de egyelőre inkább a top tizenhaton kívülre, azaz az I/B osztályba tartozik a magyar juniorcsapat. Jövőre a 2003. január 1. után születettek a torna egyik esélyeseiként (Szlovénia, Japán, Ukrajna, Észtország és Olaszország ellen) gondoskodhatnak arról, hogy csak rövid időre szóljon búcsú az I/A csoporttól. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.