UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-12-19 14:07

Kézilabda: a dánok kiütésével nyerte meg a siófoki Négy Nemzet-tornát az ifjúsági leányválogatott

A fölényes, tizenháromgólos dánok elleni sikerrel aranyérmet szerzett a leány ifjúsági kézilabda-válogatott a siófoki Négy Nemzet-tornán.

Az oroszok 29–21-es, és a franciák 33–24-es legyőzése után a dánokon is átgázolt a magyar leány ifjúsági kézilabda-válogatott a Siófokon rendezett Négy Nemzet-tornán, így megérdemelten nyert aranyérmet. 

A dánok kiütésével nyerte meg a siófoki Négy Nemzet-tornát az ifjúsági leányválogatott Forrás: EHF
A dánok kiütésével nyerte meg a siófoki Négy Nemzet-tornát az ifjúsági leányválogatott Forrás: EHF
Bár Bohus Beáta együttesére papíron a legnehezebb ellenfél várt vasárnap, hiszen az északi csapat is legyűrte a másik két résztvevő válogatottat, a dánok a pályán nem tudták megnehezíteni a házigazda dolgát.  A jó kezdés után a 14. percben Varga Emília harmadik találatával már 11–3-ra vezetett a magyar alakulat, amely a félidőre is megtartotta a nyolcgólos előnyét (18–10). A második felvonásban a dánok nem tudtak zárkózni, a különbség tovább nőtt az eredményjelzőn. Bár a végül nyolc gólig jutó Laura Maria Borg Thestrup mindent elkövetett, hogy csapata ne fusson bele hatalmas zakóba, a dánok csupán 10 perccel a meccs vége előtt jutottak el annyi gólig (18-ig), mint a vendéglátók a nagyszünetre. Ekkor a magyar együttes már 30-nál járt. A hajrát is komolyan vevő hazaiak végül 36–23-ra nyerték meg az összecsapást. A tornagyőztes válogatottban vasárnap is több remek egyéni teljesítmény akadt, ezek közül emelkedett ki Simon Petráé, akinek tíz kísérletéből kilenc gól született.  A torna másik vasárnapi mérkőzésén az oroszok 28–28-as döntetlent játszottak a franciákkal, a jobb gólkülönbség a végelszámolásnál az oroszoknak kedvezett. 

LEÁNY IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, SIÓFOK  3. forduló  Magyarország –Dánia 36–23 (18–10)  Gólszerzők: Simon P. 9, Varga E. 5, Farkas J. 4, Csíkos L., Panyi K. A. 3-3, Csernyánszki L., Vártok T. Kovalcsik B., Gém L. Varga V. 2-2, Horvát F., Szabó L. Zs. 1-1, ill. Thestrup 8, Vestergaard 5, Hovgaard, Scaglione, Jensen, Bang 2-2, Ivanovic, Florin 1-1. Franciaország–Oroszország 28–28 (15–17)  A torna végeredménye: 1. Magyarország, 2. Dánia, 3. Oroszország, 4. Franciaország. 

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.