UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-12-20 18:03

Kézilabda: pazar hétvégét zártak a korosztályos válogatottak

A fiú junior és serdülő, valamint a leány ifjúsági és serdülő kézilabda-válogatott is veretlen maradt az elmúlt napokban, pedig felkészülési mérkőzésekből nem volt hiány.

Négy korosztályos nemzeti együttesünk is felkészülési meccseken volt érdekelt a múlt hét végén, az év végi eredmények pedig feltétlenül sikeres új esztendőt ígérnek. Mint az már vasárnap megírtuk, az ifjúsági lányok bombaerős Négy Nemzet-tornán vettek részt Siófokon, ám Bohus Beáta Európa-bajnoki címvédő alakulatának sem az orosz, sem a francia, sem pedig a dán válogatott nem okozott különösebb gondot, így természetesen ezúttal is megszerezte az aranyérmet. Hasonló, makulátlan mérleggel tértek haza a serdülők a lengyelországi Szczyrkből, az Olimpiai Reménységek Versenyéről. Penszki Gergely csapata a cseheket 28–18-ra, a szlovákokat 37–18-ra, a hazaiakat pedig 33–30-ra múlta felül.

Temesvári Gáborék magabiztosan győzték le a horvátokat Nagykanizsán Forrás: neka.hu
Temesvári Gáborék magabiztosan győzték le a horvátokat Nagykanizsán Forrás: neka.hu
A Sótonyi László vezette junior fiúválogatott a vadonatúj nagykanizsai sportcsarnokban léphetett fel a horvátok ellen, és meggyőző játékkal bizonyított a nagyszerű környezetben: 34–26-ra gyűrte el a világelithez tartozó riválist. Szabó Levente serdülőcsapata az első hivatalos mérkőzéseit játszotta Szegeden: előbb 32–18-ra, majd 29–22-re győzte el a szerb korosztályos gárdát. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.