UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-12-25 12:44

Kézilabda: a nyáron másodszor is Európa csúcsára ért Celjében a juniorválogatott

A két évvel korábbi, szintén szlovéniai kontinenstornához hasonlóan százszázalékos mérleggel nyerte meg az U19-es Európa-bajnokságot a junior leány kézilabda-válogatott. Visszatekintő.

Szerencsére 2021 után is van mire emlékezni az utánpótlás-világversenyekről. Év végi sorozatunkban sorra vesszük a nyári eseményeket, a júliusi, szlovéniai U19-es leány Európa-bajnoksággal kezdjük.

Forrás: EHF
Forrás: EHF
Két év után címvédőként tért vissza Celjébe a magyar junioregyüttes, amely akkor az U17-es Eb-n győzött. Most már a keret jelentős részben élvonalbeli játékosokból állt, akik pont úgy játszottak, ahogyan azt várni is lehetett tőlük. A csoportkörben hibátlanul vették az akadályokat a lányok, még a nagy riválisnak, és az elmúlt évtizedekben mumusnak mondható norvégokat is tíz góllal verték. A legnehezebb feladattal érdekes módon a középdöntőben találták szembe magukat, a végül bronzérmes franciákat „csak” négy találattal múlták felül. Aztán a svédek elleni elődöntő (33–26) és az oroszokkal vívott finálé (31–21) is rendkívül meggyőző sikert, már-már gálaelőadást hozott. Ifj. Kiss Szilárd együttese így továbbra is megőrizte százszázalékos mérlegét tétmérkőzésen: másodszor nyert Eb-t Szlovéniában, és jó ómen lehet, hogy a korosztály utolsó világversenyét, az U20-as világbajnokságot 2022-ben megint csak Celjében tartják. Vasárnap a montenegrói U17-es leány Eb-ről olvashatnak hasonló visszatekintőt. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.