UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. november 27.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-12-26 11:07

Kajak-kenu: jövőre Szegeden verhetik el a világot fiataljaink

A hazai szövetség nyilvánosságra hozta, melyek lesznek az utánpótlás legfontosabb eseményei 2022-ben. Ez alapján úgy fest, nem fognak unatkozni a fiatalok.

Fantasztikus évet zárt 2021-ben a magyar kajak-kenu utánpótlás, hiszen az ifjúsági és U23 világ-és Európa-bajnokságon összesen 43 érmet szereztek fiataljaink. Bár a korosztályváltások miatt nehéz előzetes jóslatokba bocsátkozni, hatalmas motiváció lehet a versenyzőknek, hogy a 2022-es világbajnokság a szegedi Maty-éren lesz – olvasható a hazai szövetség honlapján.

Forrás: kajakkenusport.hu
Forrás: kajakkenusport.hu
Mint írják, többször megtapasztaltuk már, hogy hazai pálya, a családtagok és barátok közelsége, valamint a páratlan szurkolás extra energiákat képes mozgósítani, és valószínűleg ez szeptemberben sem lesz másképp. A szegedi vb-re azért már némi előzetes képet kaphatunk majd az Európa-bajnokságon, ami nyár elején Belgrádban lesz.

Az utánpótlás főbb versenyei 2022-ben: Június 23-26.: Európa-bajnokság, Belgrád Szeptember 1-4.: világbajnokság, Szeged

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.