UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-12-26 08:52

Kézilabda: követték a „nagyokat”, az ifjúságiak is hibátlanul nyerték a nyári Eb-t

Az ifjúsági nemzeti együttes augusztusban Podgoricában tette teljessé a korosztályos leányválogatottak nyári Európa-bajnoki győzelmi sorozatát.

Szerencsére 2021 után is van mire emlékezni az utánpótlás-világversenyekről. Év végi sorozatunkban sorra vesszük a nyári eseményeket, ezúttal az augusztusi U17-es leány Európa-bajnokság következik. A Bohus Beáta vezette ifjúsági együttes is a dobogó tetejét tűzte ki céljául, és mint a főszereplők később elmondták, éreztek magukon némi terhet a „nagyok” sikere miatt, hiszen az első helyen kívül minden más eredményt csalódásként lehetett volna megélni.

Forrás: EHF
Forrás: EHF
És bár magasan volt a léc, az U17-es lányok még simábban abszolválták a csoportkört, mint a két évvel idősebbek: huszonhét, tizenkilenc és tizenkét gólos siker született az első három találkozón és mielőtt bárki azt hinné, hogy könnyű volt a sorsolás, jegyezzük meg: a harmadik összecsapáson a norvég együttes volt az ellenfél. A diadalmenet folytatódott a torna későbbi szakaszaiban is, gyakorlatilag nem volt olyan válogatott, amely komoly kihívója lett volna a magyarnak, miközben a román és a dán alakulat is a vert seregben volt. A legszorosabb csatát – hatgólos sikert – a döntő hozta, ám a kezdeti bizonytalanság és a csapatkapitány Varga Emília piros lapja sem jelentett valós veszélyt az aranyra. A csapat jövő nyáron a grúziai U18-as világbajnokságon bizonyíthat. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.