UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-12-26 16:14

Terepkerékpár: Vas Kata Blanka nyolcadik a dendermondei világkupaversenyen

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka (20) nyolcadik lett a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozat vasárnapi állomásán a belgiumi Dendermondéban.

Vasárnap kora délután a belgiumi Dendermondéban rendezték a terepkerékpárosok világkupa-sorozatának 12. fordulóját, ahol a nők között rendkívül erős mezőny gyűlt össze, köztük a 20 éves Vas Kata Blankával, aki idén Eb-ezüstérmet szerzett ebben a szakágban.

Vas Kata Blanka Fotó: Billy Ceusters / velo.hu
Vas Kata Blanka Fotó: Billy Ceusters / velo.hu
Az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúton világbajnoki negyedik, mindhárom szakágban magyar bajnok bringása a mezőny harmadánál foglalt helyet a rajtnál. Majd remek zárkózással felküzdötte magát a harmadik pozícióig is, és végül a nyolcadik helyet szerezte meg a karácsonyi viadalon – írja az MTI. A versenyt a világ- és Európa-bajnok holland Lucinda Brand nyerte. A vk-sorozat január másodikán a hollandiai Hulstban folytatódik.

Eredmény (a sorozat honlapja alapján): 1. Lucinda Brand (holland, Baloise Trek Lions) 47:38 perc 2. Clara Honsinger (amerikai, Cannondale) 4 másodperc hátrány 3. Denise Betsema (holland, Pauwels Sauzen-Bingoal) 36 mp h. ...8. VAS KATA BLANKA (SD Worx) 1:10 perc hátrány

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon