UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-12-28 19:30

Vízilabda: remek évet zárnak a Szeged serdülői

A korosztályos Magyar-kupa-ezüstérem után a bajnokságban is kiváló formát mutat az ígéretes szegedi serdülő fiú vízilabdacsapat.

Nincs már veretlen csapat a fiú serdülő vízilabda-bajnokságban. Hogy ez így legyen, arról december közepén a Szegedi VPS gondoskodott, amely szoros, küzdelmes mérkőzésen győzött (6–5) az addig hibátlan UVSE otthonában, és az alapszakasz tabellájának élére ugrott.

Remek évet zárnak a Szeged Magyar-kupa-ezüstérmes serdülői Forrás: SZVPS
Remek évet zárnak a Szeged Magyar-kupa-ezüstérmes serdülői Forrás: SZVPS
Hogy igazán ígéretes korosztály jött össze Szegeden a serdülők személyében, már tavaly is látszott, hiszen a gárda úgy lett hatodik a helyi Tiszavirág Uszodában rendezett bajnoki nyolcas döntőben, hogy 2004-es születésű, azaz a serdülők között még legidősebb korúként szerepeltethető játékosa nem is volt. Juhász Zsolt tanítványai az új évadra egyre inkább összecsiszolódtak, ezt jelezte a szeptemberben megszerzett serdülő Magyar-kupa-ezüstérem. A bajnokság alapszakaszában eddig 12 meccset játszott a Szeged, ebből 11-szer győztesen jött ki a vízből, csupán az a Vasas vitt el pontokat a Tisza-partról, amely a kupadöntőben is az útját állta. A Szeged nemcsak eredményes, de látványos játékra is képes, és nem fukarkodik a gólokkal. Az eddig szerzett 170 gólja magasan a legtöbb a mezőnyben, és igen impozáns, 14 gól feletti meccsátlagot jelent. A gólszerzésben élen jár a már 53-nál tartó Leinweber Olivér, aki több társához hasonlóan az ifjúsági bajnokságban is remekel, sőt Leinweber és Pörge Zsombor az ob I-es felnőttcsapatban is rendre lehetőséget kap. Nem kérdés, a Szeged bejelentkezett a serdülőbajnokság egyik érméért. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.