UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-12-29 16:10

Jégkorong: ismét elmarad a győri I/A csoportos leány-vb

Ismét „érdekes” döntést hozott a nemzetközi szövetség: két éven belül másodszor is törölte a győri U18-as I/A csoportos leány-világbajnokságot, amelyen természetesen a magyar csapat is érdekelt lett volna, miközben az U20-as fiú elitvébé jelenleg is zajlik a kanadai Edmontonban.

A koronavírus-járvány és az omikron variáns gyors terjedése miatt, az IIHF (Nemzetközi Jégkorong Szövetség) egészségügyi tanácsának javaslatait figyelembe véve a testület ó elnöksége úgy döntött, hogy lemondja a 2022 januárjára tervezett nemzetközi tornákat.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
A döntés sajnálatos módon érinti a U18-as divízió I/A csoportos leány-világbajnokságot is, amelynek Győr adott volna otthont január 9. és 15. között. Mivel a korosztályban az A csoportos vb-nek nem tudnak új időpontot találni a klubkötelezettségek miatt, ezért az összes leány U18-as eseményt törlik erre a szezonra. Ez már egymás után a második idény, hogy ebben a korosztályban nincs világbajnokság, amit nem kell hangsúlyozni, mekkora károkat okozhat az utánpótlás-válogatottakban. Nem rendezik meg a férfi U20-ban két alsóbb osztály küzdelmeit sem, de az A csoportos vb-t megtartják. Ez történt egyébként egy évvel ezelőtt is, és valószínűleg nem azért, mert az elitkategóriás együttesek játékosaira kevésbé veszélyes a vírus, hanem sokkal inkább üzleti megfontolások lehetnek a döntés mögött. Korábban a szezonban a magyar U20-as válogatott I/A-s vb-jét megtartották, a mieink győztes meccs nélkül búcsúztak a kategóriától. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.