UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-12-29 19:46

Kosárlabda: a lányok veretlenül tornagyőztesek, a fiúk a második helyen zártak a katowicei ORV-n

Az U16-os leány kosárlabda-válogatott százszázalékos mérleggel megnyerte a Katowicében rendezett Olimpiai Reménységek Versenyét, míg a magyar fiúk két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végeztek a házigazda lengyelek mögött.

December 27. és 29. között a lengyelországi Katowicében tartották a kosárlabdázók 2021-es Olimpiai Reménységek Versenyét, amelyen remekül szerepeltek a magyar csapatok.

Megnyerte az ORV-t az U16-os leányválogatott Forrás: PZKOSZ
Megnyerte az ORV-t az U16-os leányválogatott Forrás: PZKOSZ
A csehek elleni kiütéses (73 pontos) és a szlovákok elleni nagyon sima (37 pontos) siker után a zárónapon a házigazda lengyelek vártak a magyar lányokra. Mészárosné Kovács Andrea együttese hasonló magabiztosággal játszott a harmadik mérkőzésen is, az első negyed után már 16 ponttal vezettek a mieink. Majd a 26 pontig jutó Rátkai Eszter vezérletével a válogatott folyamatosan növelte az előnyét, végül 77-39-re nyerték meg a mérkőzést. Ezzel veretlenül, tornagyőztesként zárták az ORV-t. Az utolsó meccs után kiosztották az egyéni díjakat is: Rátkai Esztert választották az MVP-nek, míg az esemény All-Star ötösében Rátkai mellett Toman Dóra is helyet kapott.

Az U16-os leányválogatott kerete: Drahos Leila, Fárbás Eliza, Gábor Lili, Igaz Eszter, Janzsó Alíz, Kókai Patrícia, Rátkai Eszter, Szakolczi Diána, Toman Dóra, Toman Réka, Tózer Nemes Boglárka, Vladár Róza

A magyar fiúk ezüstérmesek az ORV-n Katowicében Forrás: PZKOSZ / hunbasket.hu
A magyar fiúk ezüstérmesek az ORV-n Katowicében Forrás: PZKOSZ / hunbasket.hu
A lányok után az U16-os fiúk is győzelemmel fejezték be a viadalt. Faragó Péter csapata a lengyelekkel szembeni 76-58-as nyitóvereség után kedden 94-60-ra verte Szlovákiát, mindezek után jöhetett a csehek elleni záróösszecsapás. Az előző napi lendület a harmadik találkozóra is megmaradt, minek köszönhetően a mieink – végig vezetve – uralták a játékot, és meggyőző 93-73-as sikert arattak; 21 dobott pontjával a csapatkapitány Gyürk Zsigmond volt a magyar csapat legeredményesebbje. A 2-1-es mérleggel a fiúválogatott – a lengyelek mögött – a második helyen végzett Katowicében. Kékesi Kolos bekerült az All-Star ötösbe.

Az U16-os fiúválogatott kerete: Fonyó Botond, Gyürk Zsigmond, Kékesi Kolos, Keller Bendegúz, Kiss-Leizer Gergő, Laár Leonhard, Lukácsi Gábor, Mészáros Ágoston, Mészáros Botond, Nyikos Balázs, Szemerédi Levente, Váradi Ádám

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.