UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-12-30 19:27

Gyorsasági motor: Kovács Bálint jövőre teljes idényt fut a hosszútávú vb-n

A 20 éves Kovács Bálint a lengyel Wojcik Racing Team versenyzője lesz 2022-ben, és teljes idényt fut a gyorsasági motoros hosszútávú világbajnokságon.

Teljes idényt fut a gyorsasági motoros hosszútávú világbajnokság (EWC) jövő évi idényében Kovács Bálint, aki a lengyel Wojcik Racing Team versenyzője lesz 2022-ben – írja az MTI.

Kovács Bálint jövőre teljes idényt fut a hosszútávú vb-n Forrás: MAMS
Kovács Bálint jövőre teljes idényt fut a hosszútávú vb-n Forrás: MAMS
H-Moto Team 20 éves magyar motorosa az idén ugyanennek a csapatnak a színeiben teljesítette a legendás Le Mans-i 24 órás vb-futamot párban Artur Wielebskivel, aki a következő évben is a csapattársa lesz. Kovács menedzsmentjének szerdai sajtóközleménye szerint a legutóbb a spanyol superbike-bajnokságban is pallérozódó versenyző nagy lehetőségként tekint a világbajnoki szereplésre. „Az első benyomásaim Le Mans-ban nagyon pozitívak voltak, és maga a verseny is mindig az emlékezetemben marad. Kíváncsi vagyok, mit fogunk elérni együtt a következő szezonban” – mondta Kovács, aki megbízható, és műszaki, technikai szempontból nagyon felkészült csapatnak tartja a Wojcik Racing Teamet. „Bálint nemcsak tehetségével és gyorsaságával, hanem küzdeni akarásával és elszántságával is komoly benyomást tett ránk Le Mans-ban” – nyilatkozta Grzegorz Wójcik csapatfőnök, aki úgy vélte, Kovács „kétségtelenül Európa egyik legígéretesebb és legizgalmasabb tehetsége”, ezért tökéletesen illeszkedik a lengyel istálló felfogásába. További korosztályos híreink MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.