UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-12-30 16:47

Kézilabda: Ilics Zoran is szóhoz juthat a magyar-szlovák közös rendezésű felnőtt Eb-n

A felkészülés hajrájába ért a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő férfi kézilabda-válogatott, amelynek 21 fős keretében egyetlen utánpótláskorúként helyet kapott a Telekom Veszprém jobbátlövője, Ilics Zoran is. Korábbi cikkeink alapján bemutatjuk, hogyan jutott el a kontinenstorna kapujáig.

Január tizenharmadikán Hollandia ellen kezdi meg szereplését az újonnan épített, Üllői úti Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban a férfi kézilabda-válogatott. A jelenleg még huszonegy fős keret addigra húszasra szűkül, ezért egyelőre csupán annyi jelenthető ki, hogy a Telekom Veszprém 19 éves jobbátlövője, Ilics Zoran is ott lehet az Eb-n. A zentai születésű kézilabdázó még 2020 őszén mutatkozott be a válogatottban, azóta fokozatosan épült be a „nagyok” közé, úgy, hogy közben természetesen a juniorok között szerepelt.

Forrás: Veszprém Handball Team
Forrás: Veszprém Handball Team
Ezért akkor arra kértük, a junior nemzeti együttes és a NEKA edzőjét, Sótonyi Lászlót, hogy mondja el, milyen sportolónak ismerte meg Ilicset. „Amióta ismerem, a koránál mindig érettebb játékot mutatott, örülök, hogy dolgoztam, illetve a válogatottnak köszönhetően a mai napig együtt dolgozhatok vele mondta egy évvel ezelőtt a szakvezető az akkor még a lengyel Wisla Plockban kölcsönszereplő fiatalról az Utánpótlássportnak. Jó látni, hogy milyen szintre jutott, viszont fontos hozzátenni, még messze nem érte el a saját maximumát. Sokat segíthet neki, hogy a lengyel bajnokság mellett a nemzetközi porondon szerepel, bízom benne, hogy a juniorválogatottban is hasznosíthatjuk majd az ott megszerzett tapasztalatait.” Majd hozzátette azt is, hogy sok tekintetben kiemelkedik a kortársai közül, így fordulhatott elő az, hogy már 18 esztendősen a felnőttválogatottban találta magát. „Kivételes a lövésdinamikája és a lövéssebessége, az átlövéseiben pedig nagyon nagy potenciált látok. Jó az összjátékban, szoros a kapcsolata a beállóval és kulcsfontosságú, hogy a védekezésben tartható játékos. Számára fontos, hogy mindig lássa maga előtt a célokat, motivált maradjon, ha így lesz, akkor komoly karrier állhat előtte. Nagy lökést adhat neki, hogy az ősszel beleszagolhatott a felnőttválogatott légkörébe is.” Az idén pedig már a Telekom Veszprémben szerepel, a mostani szezonban tizenegy mérkőzésen 22 gólnál tart, betalált már a Bajnokok Ligájában, és az sem kizárt, hogy hamarosan megszerzi az első góljait tétmérkőzésen a válogatottban is. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.