UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-12-30 09:00

Labdarúgás: hol tartanak az előző NB I-es évad legtöbbet játszó fiataljai?

Nem mindenki tudta – egyelőre – megvetni a lábát a labdarúgó NB I-ben a 2020-21-es felnőtt első osztályú bajnokság legtöbbet játszó fiataljai közül.

A legutóbbi, 2020-21-es NB I-es évadban számos csapat számított a fiatal, utánpótláskorú játékosaira, közülük többen alapemberei voltak együtteseiknek. Legtöbbet az MTK Budapest foglalkoztatta ifjú titánjait, de a végül kiesést érő helyen végző Budafokban és a Puskás Akadémiában is gyakorta figyelhettünk 2000-es vagy annál fiatalabb spílert. De hol tartanak most az előző kiírás perchalmozó fiataljai?

A 21 esztendős Kiss Tamás az előző NB I-es évad legtöbbet alkalmazott fiatalja volt, azóta már az A-válogatottban is bemutatkozott Forrás: MLSZ
A 21 esztendős Kiss Tamás az előző NB I-es évad legtöbbet alkalmazott fiatalja volt, azóta már az A-válogatottban is bemutatkozott Forrás: MLSZ
Az NB I 2020-21-es évadában a Puskás Akadémia támadója, Kiss Tamás játszott a legtöbbet az utánpótláskorúakat tekintve. A 21 éves játékos egyedüliként lépte át a 2500 perces határt, teljesítményével pedig nemcsak hazai fronton hívta fel magára a figyelmet, hiszen a nyáron kölcsönszerződést aláírva csatlakozott a holland első osztály újoncához, az SC Cambuurhoz, amellyel a bajnokság felénél az előkelő nyolcadik helyen tanyázik, mindössze egy pontra a play offot érő hetedik pozíciótól. Az Eredivisiében nyolcszor lépett pályára az ősz folyamán, és már az első gólját is megszerezte új csapata színeiben, azonban nemcsak külföldön termett babér számára az elmúlt hónapok során. A magyar felnőttválogatottban is bemutatkozhatott a San Marino elleni vb-selejtezőn, míg a Lengyelország elleni sorozatzárón egy asszisztot is feljegyezhettünk a neve mellé. Kisst követte a rangsorban az azóta szintén légióskodásba vágó Schön Szabolcs (21). Az MTK Budapesttől az FC Dallasba szerződő fiatal számos MLS-meccsen (észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság) kapott lehetőséget azóta, huszonnégy találkozón ráadásul hat gólpasszt is kiosztott. Rá nagyobb feladat hárult az idei év során az A-válogatottban, júniusi debütálását követően az Eb-n és a vb-selejtezőkön is megmutathatta tudását. Rajtuk kívül az előző évad legtöbbet játszó fiataljainak listáján megtaláljuk az MTK-s Mezei Szabolcsot (21) és a Budapest Honvédot idén júliusban a Mol Fehérvár kedvéért elhagyó Szendrei Norbertet (21), akik játékpercei valamelyest csökkentek az előző bajnoksághoz képest, míg a legnagyobb visszaesést a Ferencvároshoz a Zalaegerszeg csapatától kölcsönből visszatérő Szánthó Regő (21) statisztikája mutat. A 2020-21-es kiírás legeredményesebb magyar fiatalja (10 gól) jelenleg nem fér be a külföldi játékosokkal teletűzdelt Fradiba, amelyben összesen négy élvonalbeli meccsen kapott szerepet az ősz során, egy (győzelmet érő) gólpasszt azonban így is kiosztott. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.