UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2021-12-31 12:23

Korcsolyasportok: sorban dőltek idén a korosztályos rekordok

A csonka versenynaptár sem fogta vissza a rövid és nagypályás gyorskorcsolyázó fiatalokat, akik magas sebességi fokozatra kapcsoltak, és összesen ötvennégyszer döntöttek meg vagy állítottak be országos csúcsot a 2021-es év során.

Nem volt könnyű éve a 2021-es a korcsolyasportok fiatal képviselőinek Magyarországon. A short trackesek és a nagypályás gyorskorcsolyázóknak is kevesebb versenyt tudtak rendezni a megszokottnál, a két szakág közül főleg az utóbbi szenvedte meg a vírushelyzet miatti törlések okozta eseményhiányt. A 2020-21-es évad során a gyorskorcsolyázók korosztályos világverseny nélkül maradtak, sőt, még az országos bajnokságot sem tudta a hazai szövetség „tető alá hozni”, ettől függetlenül – vagy éppen emiatt – rendkívül motiváltak voltak az ifjú sportolók, akik minden lehetőséget megragadtak a bizonyításra.

Bödei Bálint Forrás: MOKSZ
Bödei Bálint Forrás: MOKSZ
A gyorskorisok számára a németországi Inzell vált második otthonná, ahol egész évben röpködtek a korosztályos országos csúcsok. Élen járt a termelésben a Savaria Speedskating Team két junior A-kategóriás fiatalja, Mercs Abigél és Bödei Bálint, akik egyéniben és páros váltóban is villámgyorsan közlekedtek a jégen, előbbi ráadásul a felnőttek rekordjai közé is feliratkozott, nevét ugyanis már a 3000 méteres táv és a vegyes csapat váltóverseny valaha futott leggyorsabb hazai időeredménye mellett is olvashatjuk. A short trackesek sem fogták vissza magukat idén, akik között jellemzően a fiatalabb korosztályok villogtak. Kun Bence Benedek a junior E-korosztályban brillírozott az év első felében, ugyanebben a lányoknál Kiss-Gebora Flóra nyújtott remek teljesítményt. Rajtuk kívül Gazsi Noémi és György Míra is több alkalommal örülhetett csúcsdöntésnek, míg a szakág legidősebb utánpótlás-korosztályának 2000 méteres eredményét a junior B-s magyar vegyes váltó (Szigeti Dóra, Végi Diána Laura, Csizmadia Márk, Major Dominik) javította meg. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.