UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-12-31 08:49

Vízilabda: Molnár Erik és Vigvári Vince is a felnőttválogatottban bizonyíthat

Az ifjúsági korú játékosok közül az egyaránt 18 éves Molnár Erik és Vigvári Vince kap bizalmat Märcz Tamás szövetségi kapitánytól a férfi vízilabda-válogatott januári összetartásán.

Az év zárásaként háromnapos összetartáson vett részt a magyar férfi vízilabda-válogatott. A december 28. és 30. között vezényelt edzésekre Märcz Tamás szövetségi kapitány főként olyan fiatal játékosokat hívott meg, akik eddig még nem szerepeltek a nemzeti csapat keretében. A minitábor amolyan előválogatóként is funkcionált, hiszen a kapitány már előtte jelezte, az ígéretek közül többen is esélyesek arra, hogy a január eleji (3-5.) tréningeken is ott legyenek, akkor már valóban az A-válogatott tagjainak társaságában. 

Märcz Tamás három új, fiatal játékost hívott meg a januári edzésekre Fotó: Dobos Sándor
Märcz Tamás három új, fiatal játékost hívott meg a januári edzésekre Fotó: Dobos Sándor
A december végi keretben Batizi Benedek, Gyapjas Brendon, Kevi Bendegúz, Konarik Ákos, Molnár Erik, Szeghalmi Zsombor, Vigvári Vendel és Vigvári Vince személyében nyolc olyan játékos volt jelen, aki 2021-ben a junior-válogatottal negyedik lett a prágai világbajnokságon, közülük Konarik és Vigvári Vendel már játszott az első számú együttesben, és a nevük a januári edzéslistán is ott szerepelt.  Märcz Tamás döntésének értelmében hozzájuk csatlakozhat a két még ifjúsági korú reménység, az egyaránt 18 éves Molnár Erik és Vigvári Vince, valamint Fekete Gergő a decemberi edzések alapján. 
Molnár Erik megdolgozott a lehetőségért Forrás: fradi.hu
Molnár Erik megdolgozott a lehetőségért Forrás: fradi.hu
„Nagyon intenzív három napon vagyunk túl, hasznosnak gondolom az együtt töltött időt – fogalmazott Märcz Tamás az összetartás végén a hazai szövetség honlapjának– Fontos tapasztalatokat szereztem a játékosokról, azokról is, akiket én hívtam be és azokról is, akiket a klubedzők ajánlottak a figyelmembe. Mindegyikük nagy bizonyítási vággyal érkezett és dolgozott, és bizonyították is a három nap alatt, nem véletlenül kerültek ide. Nagyon tetszik az az elszántság és akarat, ami jellemezte a társaságot. Lényegében olyan gyakorlatokat és feladatokat végeztünk, amelyek a felnőttválogatott repertoárját képezik, ez megkönnyíti majd azoknak a dolgát, akik a közeljövőben egy újabb lépcsőfokot léphetnek előre, ők könnyebben alkalmazkodhatnak majd ehhez. Már előre tudható volt, hogy lesznek változások a januári keretben, húsz-huszonegy fővel szeretnék dolgozni. Egyrészt a posztok megüresedése miatt, másrészt a mutatott játék alapján Vigvári Vince, Fekete Gergő és Molnár Erik kap majd szerepet a mostani keretből januárban is, bennük látom azt, hogy a leggyorsabban eljuthatnak oda, hogy akár tétmérkőzésen is szerepet kaphatnak a jövőben.”  
Vigvári Vince is átkerült a bő A-keretbe Forrás: OSC Waterpolo
Vigvári Vince is átkerült a bő A-keretbe Forrás: OSC Waterpolo
Az FTC Telekom fiatalja, Molnár Erik a vlv.hu-nak nyilatkozott röviden a kerethirdetést követően:  Nagyon örültem, de kételkedtem abban, hogy meghívnak, mert nem voltam annyira csúcsformában, nagyon elfáradtam, a vízben is fásultnak éreztem magam. A Fradiban minél inkább meghatározó játékos akarok lenni, egyénileg szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból és ha úgy fog menni a játék, akkor bekerülni a válogatottba.”  Úgy álltam neki, hogy ha lehet valamilyen minicélt kitűzni erre a két és fél-három napra, akkor az ez, hogy sikerüljön bekerülni a másik keretbe is – ezt már az OSC Újbudában játszó, de Molnárral együtt az UVSE-ben nevelkedett Vigvári Vince mondta a vlv.hu-nak. – Minden edzésen koncentráltam, maximális erőbedobással dolgoztam és örülök, hogy januárban is bizonyíthatok.” 

Válogatott keretedzés - Budapest 2021. december 28-30. Kapusok: Gyapjas Brendon (Szeged) Kardos István Gergely (BVSC) Szakonyi Dániel (FTC) Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (OSC) Ágh György (BVSC) Baksa Benedek (Eger) Batizi Benedek (BVSC) Dala Döme (OSC) Fekete Gergő (FTC) Horváth Ákos (Kaposvár) Kevi Bendegúz (Honvéd) Konarik Ákos (Szolnok) Magyar Márton (Eger) Molnár Erik (FTC) Szeghalmi Zsombor (Szolnok) Teleki András (Szolnok) Vadovics Viktor (Vasas) Vámosi Bertold (UVSE) Vigvári Vendel (FTC) Vigvári Vince (OSC) 2022. január 3-5. Kapusok: Kardos István Gergely (BVSC) Lévai Márton (OSC) Vogel Soma (FTC) Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok) Bedő Krisztián (Vasas) Burián Gergely (OSC) Csacsovszky Erik (OSC) Erdélyi Balázs (Vasas) Fekete Gergő (FTC) Hárai Balázs (OSC) Jansik Szilárd (FTC) Manhercz Krisztián (OSC) Mezei Tamás (Vasas) Molnár Erik (FTC) Nagy Ádám (Szolnok) Német Toni (FTC) Varga Dénes (FTC) Vámos Márton (FTC) Vigvári Vendel (FTC) Vigvári Vince (OSC) Zalánki Gergő (Pro Recco) 

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.