UtánpótlásSport
2023. június 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2022-01-02 16:08

Terepkerékpár: Vas Kata Blanka negyedik lett Hulstban

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka (20) negyedik lett a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozat vasárnapi állomásán a hollandiai Hulstban – írja az MTI.

Vas Kata Blanka negyedik lett a hollandiai vk-n Forrás: bringasport.hu
Vas Kata Blanka negyedik lett a hollandiai vk-n Forrás: bringasport.hu
Az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúton világbajnoki negyedik, mindhárom szakágban magyar bajnok bringása, Vas Kata Blanka (20) a hollandiai Hulstban rendezett hatkörös, terepkerékpár világkupaverseny jelentős részében a második-negyedik helyen tekert a meredek emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított pályán, amely egy hatalmas szélmalmon is keresztülvezetett. Végül a magyar lány a negyedik helyen ért célba. A versenyt a világ- és Európa-bajnok holland Lucinda Brand nyerte. A vk-sorozat két hét múlva a franciaországi Flamanville-ben folytatódik, jövő hétvégén rendezik az országos bajnokságot.

TEREPKERÉKPÁR VILÁGKUPAVERSENY (Hulst) 1. Lucinda Brand (holland, Baloise Trek Lions) 49:14 perc 2. Puck Pieterse (holland, Alpecin-Fenix) 5 másodperc hátrány 3. Annemarie Worst (holland, 777) 11 mp h. 4. Vas Kata Blanka (SD Worx) 14 mp h.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon