UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-01-03 08:45

Vízilabda: Ekler Zsombor az ob I-ben sem áll le a gólgyártással

Az UVSE 18 éves vízilabdázója, Ekler Zsombor az ob I legeredményesebb ifjúsági játékosaként várja a felnőttélvonal folytatását.

A múlt nyáron a második vonalban szereplő, szombathelyi AVUS vízilabdacsapatából kevés első osztályú tapasztalattal érkezett az ob I-es UVSE gárdájához a 18 éves Ekler Zsombor, de hamar fontos láncszemévé vált a lilák gépezetének. 

Ekler Zsombor az ob I-ben is sorozatban örülhet a góljainak Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Ekler Zsombor az ob I-ben is sorozatban örülhet a góljainak Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Ekler korábban már  éppen a vasi megyeszékhelyen  dolgozott együtt az UVSE-t irányító Vincze Balázzsal, aki így tisztában volt a főként kapásoldalon bevethető fiatal kvalitásaival, és nem is félt egyből komolyabb feladatokat bízni a tinédzserre. Hogy a pólós igyekszik élni a bizalommal, azt a férfi élvonal góllövőlistája is mutatja a téli szünetben.   Ekler az eddig lejátszott 13 mérkőzésen 27 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, ezzel a mutatóval pedig egyedüli ifjúsági korú játékosként szerepel a góllövőlista első tíz helyezettje között a kilencedikként. Az évadban eddig csupán két olyan találkozó akadt, amelyen nem talált be, míg december elején a Debrecen ellen hatszor is eredményes volt.
Ekler Zsombor bátran vállalkozik lövésre az ob I-ben Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Ekler Zsombor bátran vállalkozik lövésre az ob I-ben Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Vállalkozókedvének mértékét jelzi, hogy átlagosan nagyjából hatszor próbálkozik lövéssel egy ob I-es mérkőzésen, a kísérleteinek pedig 36 százalékából született gól a mostani szezonban, tehát a hatékonyságon még van mit csiszolni.   Persze, az ifjúsági bajnokságban könnyebb dolga van az ígéretnek. Ekler az elmúlt évadban az ifik pontvadászatának a legeredményesebb játékosa lett még az AVUS-ban lőtt 130 góljával, és most is dobott már 9 meccsen 34-et a bajnokaspiráns UVSE-ben. Nem mellesleg a szeptemberi ifjúsági Magyar-kupa döntőjében csapata legtöbb gólját szerezte (ötöt) az FTC 16–14-es legyőzésekor.  Nem kérdés, a korosztályos válogatott Ekler kiváló teljesítményére az ob I hátralévő részében is szüksége lesz a tabella 12. helyén álló, fiatalokra építő UVSE-nek a céljai eléréséhez, amely jelen helyzetben az élvonalbeli tagság megőrzése lehet. 

A NÉV KÖTELEZ  Ekler Zsombor nemcsak sportos, hanem sportban eredményes család tagja. Nővére, a 23 éves Luca a magyar atlétika történetének harmadik paralimpiai bajnoka lett, miután Tokióban világcsúccsal nyert távolugrásban. Bátyja, a 21 esztendős Bendegúz a Budapesti Honvéd vízilabdacsapatának erőssége (és 26 góllal testvére mögött a 10. az élvonalbeli góllövőlistán), míg öccse, a 10 éves Botond már az AVUS színeiben bontogatja pólós szárnyait. 

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.