UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2022-01-04 17:38

Sakk: több magyar is az élmezőnyben zárt az ifjúsági rapid és villám Eb-n

A fiatal magyar sakkozók közül többen is a legjobb tízben végeztek a szerbiai ifjúsági rapid és villám Európa-bajnokságon.

December utolsó napjaiban (26. és 31. között) a 20. ifjúsági rapid és villám Európa-bajnokságon szerepeltek a fiatal magyar sakkozók Újvidéken.

A magyar csapat a szerbiai kontinensviadalon Forrás: Magyar Sakkszövetség
A magyar csapat a szerbiai kontinensviadalon Forrás: Magyar Sakkszövetség
A szerbiai kontinensviadal rapidversenyében a legjobb magyar helyezést az U12-es leánymezőnyben Balázs Szabina Zoé érte el, aki az ötödikként zárt. Mellette dicséret illeti Pásti Áron (U16) és Majoros Rózsa (U18) nyolcadik helyét is. A villám Eb-n az aranyéremért is végig harcban álló Pásti Áron (U16) és Palczert Mátyás (U14) végzett az előkelő negyedik pozícióban, míg Majoros Rózsa (U18) az ötödik, a remekül hajrázó Tancsa Tamás (U14) pedig a hatodik helynek örülhetett. A magyarok a rapid csapatversenyben is kitettek magukért. Palczert Miklós delegációvezető többek között erről is beszámolt a hazai szövetség közösségi oldalán. „A csapatverseny utolsó fordulójában az U18-as és az erősebb U14-es csapatunk is éremért játszott, de sajnos a vereségek miatt csak a tizedik helyen zártak. Meghökkentő módon a szervezők csak a csapateredményeket regisztrálták összesítve, pedig nyolc táblánként volt külön bíró. Ezért egyénileg nem lehetett szerezni sem értékszámot, sem tábladíjat. Kiemelendő Palczert Mátyás teljesítménye, aki az első táblán csupán fél pontot adott le. Az Eb-sikereink értékét növelte, hogy a korábbi évekkel ellentétben Oroszország és Fehéroroszország nagy létszámú és erős csapattal képviseltette magát. A magyar versenyzők mindvégig jól, sportszerűen küzdöttek, és remélhetőleg újabb inspirációt szereztek a fejlődéshez.”

Az ifjúsági rapid Eb részletes eredményei ITT érhetők el. Az ifjúsági rapid csapat Eb részletes eredményei ITT érhetők el. Az ifjúsági villám Eb részletes eredményei ITT érhetők el. A fejtőverseny részletes eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.