UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-01-06 14:25

Vívás: Budapesten kezdik az évet a legjobb juniorkorú kardozók

Indul a juniorkorú vívók idei nemzetközi versenydömpingje: a kardozók péntektől Budapesten, a párbajtőrözők szombattól Udinében mérik össze a tudásukat világkupa-viadalon.

Pénteken és szombaton a magyar főváros lesz a házigazdája az utánpótláskorú kardvívók idei első rangosabb nemzetközi viadalának, a következő junior-világkupaversenynek. A fiatalok a Ludovika Aréna pástjain küzdenek a minél jobb helyezésért, a remeklésre pedig ezúttal is minden esélyük megvan a hazai ígéreteknek.  

Battai Sugár Katinka meg sem állt az aranyig a legutóbbi junior-vk-n Forrás: hunfencing.hu
Battai Sugár Katinka meg sem állt az aranyig a legutóbbi junior-vk-n Forrás: hunfencing.hu
Több mint biztató, hogy december elején a lányok a lengyelországi Sosnowiecben rendezett vk-versenyen Battai Sugár Katinka, Szűcs Luca, valamint Keszei Kíra sorrendben elfoglalták a dobogót. „Lehet ismételni!” – áll a hazai szövetség beharangozójában, amelyből kiderül, hogy azért nem lesz teljes a felhozatal Budapesten. A koronavírus-járvány jelenléte mellett az olaszok és az amerikaiak sem vállalták be a megméretést, a legjobb orosz, francia, ukrán és persze magyar vívók azonban a hiányzóktól függetlenül garanciát jelentenek a magas színvonalra.  A fiúk pénteken, a lányok szombaton lépnek pástra 9 órai kezdettel. Közben a juniorkorú párbajtőrözők is megkezdik az évüket az olaszországi Udinében esedékes vk-viadalon. Ott a fiúk szombaton, a lányok vasárnap lesznek érdekeltek, a magyar csapat mindkét nemben a maximális tizenkét fővel érkezik a seregszemlére. Ezen fegyvernem képviselői is bizakodhatnak az eredményes szereplésben, decemberben például Büki Lili szerzett bravúros ezüstérmet a  luxemburgi vk-állomáson.   További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon