UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-01-08 12:21

Jégkorong: „Végig nagy nyomás alatt kellett játszanunk" – Péter Róbert

Két mérkőzést játszott múlt héten Zlínben az U18-as, U17-es és U16-os jégkorongozókkal felálló magyar fiúegyüttes. A mieink a szlovák U16-osokat 5-4-re legyőzték, a csehektől 7-3-ra kikaptak; Péter Róbert vezetőedző értékelt a szövetség honlapján.

– Hogyan építettétek fel a hetet? Tudtuk, hogy kevés idő áll a rendelkezésünkre, ezért a legfontosabb az volt, hogy megtaláljuk az identitásunkat, mi az, amit képviselni akarunk ezen a két mérkőzésen. Tisztában voltunk vele, hogy nem mi fogunk dominálni, és a korong sem lesz nálunk a mérkőzések nagy részében, ezért mi akartunk lenni a legkeményebben dolgozó csapat, és elérni, hogy nehéz legyen ellenünk játszani. Mivel csapatunk több korosztály játékosaiból tevődött össze, és ilyen felállásban még nem játszottak együtt a srácok, ezért meg akartunk győződni arról, hogy tudjuk, mi a dolgunk a védő harmadban és egy nyelvet beszélünk. Az edzéseken foglalkoztunk még a korongkihozatallal és a védekezésből támadásba való tranzícióval – nyilatkozta Péter Róbert szövetségi edző az MJSZ honlapján.

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség
Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség
– Több korosztály is együtt játszott most. Mennyire könnyen tudtátok egy hullámhosszra hozni a srácokat? – Hamar megtalálták a közös hangot. A játékosok nagy része úgy érkezett a táborba, hogy nem volt jégen a karácsonyi szünet alatt, leginkább ez érződött, az volt tehát a feladatunk, hogy gyorsan visszarázzuk őket. – Mennyire voltál elégedett a két meccsen nyújtott teljesítménnyel? – A hozzáállással elégedett voltam. Fontos volt, hogy önmagához képest mindenki a legjobbját nyújtsa, és a helyes módon teljesítsen, ez nagyrészt sikerült is. Végig nagy nyomás alatt kellett játszanunk, és ezen a szinten minden sokkal gyorsabban történik, olvasni kell a játékot, és arra kell reagálni, ami tényleg történik a pályán. Kevesebb idő alatt kell jó döntést hozni. – Mik a legfontosabb tanulságai a tábornak és a meccseknek? Mire lehet építeni? – A jégkorong alapjait a lehető legmagasabb szintre kell fejleszteni. Meggyőződésem, hogy a nagyszerű alapokra, egyéni technikai és taktikai elemek fejlesztésére, jó szokások automatizálására kell építkezni. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.