UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2022-01-09 16:32

Terepkerékpár: Vas Kata Blanka sorozatban negyedszer magyar bajnok

Az Európa-bajnoki ezüstérmes 20 éves Vas Kata Blanka sorozatban negyedik magyar bajnoki címét nyerte vasárnap terepkerékpárban.

A hegyikerékpárban olimpiai, országúton világbajnoki negyedik Vas Kata Blanka 2019, 2020 és 2021 után ismét a legjobbnak bizonyult. Ezzel továbbra is három szakág négy bajnoki trikóját birtokolja az SD Worx 20 esztendős kiválósága. A második helyet Schmidel Regina, a harmadikat a 19 éves Jordán Dorka szerezte meg a nagyszámú nézőközönség előtt.

Vas Kata Blanka sorozatban negyedszer magyar bajnok Fotó: Hamvas Bálint/cyclephotos
Vas Kata Blanka sorozatban negyedszer magyar bajnok Fotó: Hamvas Bálint/cyclephotos
A családi nappal egybekötött ob-n a férfiak versenyében Búr Zsolt a 21 éves Székely Benedeket és Cser Gábort megelőzve diadalmaskodott. A szakág viadalait néhány kilométer hosszú körpályákon rendezik, a versenyzők földutakon, füves területeken és aszfalton haladnak különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül. „Nagy örömmel fogadtuk a Magyar Kerékpáros Szövetség döntését és büszkék vagyunk rá, hogy idén a Liget Budapest Projekt keretében megújult Városliget adott otthont a cyclocross szakág egyik legfontosabb hazai megmérettetésének” – idézte a Városliget Zrt. közleménye Gyorgyevics Benedek vezérigazgatót, aki rámutatott: a Liget Budapest Projektben kiemelt figyelmet fordítanak az egészséges életmódra ösztönző sportolási és kültéri játszó funkciók erősítésére, bővítésére, illetve sportrendezvények befogadására, népszerűsítésére, ezért a bajnokság sikere komoly mérföldkő számukra is. Hozzáfűzte: a tervezés közben kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minden parkhasználói csoport, így a kerékpárosok igényeire is odafigyeljenek a felújítások során, a visszajelzéseket beépítették a végleges tervekbe, a megújuló úthálózatot pedig már a bringások szempontjai alapján alakítják. A terepkerékpáros ob részletes eredményei ITT érhetők el. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon