UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2022-01-10 19:32

Országúti kerékpár: Vas Kata Blanka a Girón is rajthoz áll

Elképesztően erős országúti programot állított össze az SD Worx csapata a 20 éves Vas Kata Blankának, amelynek a júliusi női Giro d'Italia lesz a csúcspontja.

A 20 éves Vas Kata Blankának az idei lesz az első teljes profi idénye a holland SD Worx World Tour-csapatában.

Vas Kata Blanka a Girón is rajthoz áll Forrás: Vas Blanka/Facebook
Vas Kata Blanka a Girón is rajthoz áll Forrás: Vas Blanka/Facebook
Ami biztos, a csapatvezetés bízik a mountainbike-ban olimpiai negyedik, az országúti világbajnokság mezőnyversenyében ugyancsak negyedik, októberben cyclo-cross-világkupafutamot nyerő, azaz igen sokoldalú magyar kerékpárosban. Legalábbis erre utal, hogy az országúti programjában szinte csak olyan versenyek szerepelnek, amelyeken a világ legjobbjaival veheti fel a harcot – írja az origo.hu az ES Bringa által közzétett versenynaptárra hivatkozva.
Forrás: ES Bringa
Forrás: ES Bringa
A program a csapatnak hazai pályát jelentő Hollandiában indul az Amstel Golddal, majd jönnek a legendás belga egynaposok, a Brabant-kör, a Fleche Wallonne, a Liége-Bastogne-Liége. Természetesen a magyar bajnokság sem maradhat ki, július 1-10. között pedig az idén is megrendezésre kerülő női Giro d'Italián számít a csapat Vas Kata Blankára. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon