UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-01-13 13:40

Vízilabda: bravúrgyőzelmet aratott a férfi ob I-ben az UVSE

Az utánpótláskorú játékosainak a hathatós közreműködésével három góllal nyert az UVSE az Eger ellen a férfi vízilabda ob I szerdai játéknapján.

Az UVSE – melynek meccskeretében öt ifjúsági játékos kapott helyet – meglepetésre 10–7-re legyőzte az Egert a férfi vízilabda ob I 14. fordulójának szerdai játéknapján.

Csapó Ádám többek között két góllal vette ki a részét a győzelemből Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Csapó Ádám többek között két góllal vette ki a részét a győzelemből Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Vincze Balázs együttese tavaly szeptemberben az Eger otthonában kezdte a bajnokságot, és akkor a tizenhat lőtt gól sem volt elég a pontszerzéshez, mert a hazaiak húsz alkalommal vették be a fővárosi lilák kapuját. A vezetőedző szerint a fiatal csapata sokat fejlődött az ősz végére, és a játékosainak a szünet alatt is sikerült szinten tartaniuk magukat. A 2–2-es félidőt követően az UVSE 5–1-re nyerte meg a harmadik negyedet, végül három góllal bizonyult jobbnak az Egernél. Ez a harmadik győzelme volt az UVSE-nek az ob I idei kiírásában, a gárda feljött a 11. helyre. Az ifjúsági játékosok (azaz a 2003-ban vagy később születettek) közül Csapó Ádám és Ionescu Erik két-két, Ekler Zsombor egy góllal vette ki a részét a sikerből. „Nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni a mérkőzést – mondta a duplázó Csapó a találkozót követő sajtótájékoztatón. – Az első fordulóhoz és a húsz kapott gólhoz képest nyilván védekezésben kellett a legtöbbet változtatni. Ez nagy részben sikerült. Élesek voltunk, és ott tudtuk elkezdeni ezt a félévet, ahol decemberben abbahagytuk. Ebből a sikerből tudunk táplálkozni.” Az UVSE szombaton a Budapesti Honvédot fogadja az élvonalban.

FÉRFI VÍZILABDA OB I ALAPSZAKASZ 14. FORDULÓ UVSE-HUNGUEST HOTELS–TIGRA-ZF-EGER 10–7 (2–1, 0–1, 5–1, 3–4) Komjádi uszoda, 50 néző. V: Csizmadia, Kenéz UVSE: BISZTRITSÁNYI – BENCZ 2, Ekler Zs. 1, Korbács, Szentesi, Korényi 1, Vámosi 1. Csere: Korom D. (kapus), IONESCU 2, Szécsi M., Csapó Á. 2, Hegedűs Cs., Seeler 1. Edző: Vincze Balázs EGER: Krémer – Lőrincz B. 2, BAKSA B. 2, Sántavy, MURISICS 1, Magyar M., Kovács Gábor. Csere: Grieszbacher (kapus), Szalai G. 1, Sári, Rádli 1, Gólya, Hajdu B. Edző: Petrovai Márton Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 14/3 Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1 Kipontozódott: Magyar M. (18. p.), Szentesi (29. p.), Sántavy (32. p.)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.