UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-01-14 14:25

Kosárlabda: „Mi a különbség a szurkoló és az edző között? A tudomány" – Rátgéber László

A kosárlabdasport elismert külföldi és hazai szakembereinek – edzőknek, sportvezetőknek és játékosoknak – a jelenlétében csütörtökön és pénteken a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián tartják az első nemzetközi kosárlabda-konferenciát.

Rangjához méltó módon, teltházzal indult a Rátgéber Akadémián az I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia – írja az eseményről az első napi összefoglalójában a wbasket.hu.

Rátgéber László a pécsi I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége
Rátgéber László a pécsi I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége
„Köszönöm a meghívást Rátgéber Lászlónak, nagyon rangos eseményt sikerült megszervezni. Megnéztem már az Akadémiát is, láttam, milyen körülmények között készülhet az utánpótlás, azt kell mondanom, ez az akadémia a legmagasabb szintet képviseli" – mondta megnyitó beszédében Michael Schwarz, a FIBA Europe edzőképzésért felelős vezetője. Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke hangsúlyozta, nem törvényszerű, hogy ma itt állhatunk, hogy ma ilyen létesítmény van, hogy Pécsen, vagy a soproni akadémián ilyen színvonalon lehet dolgozni. A sportvezető hangsúlyozta, a közelmúltban voltak a magyar kosárlabdának olyan évei is, amikor jóformán nem is beszélhettünk utánpótlásról. „Nagyon köszönöm, hogy ezt az eseményt megszervezték" – mondta Szalay. Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora beszédében a fejlődés fontosságára hívta fel a figyelmet. „A tegnap tudása már nem igazi tudás. Arra kérek mindenkit, ne kövesse el azt a hibát, hogy jegyzeteit a fiókba teszi és nem használja az itt elhangzottakat. Itt olyan előadók lesznek, akiktől nagyon sokat tanulhatunk" – mondta a rektor.
Fotó: Rébay Viktor
Fotó: Rébay Viktor
A megnyitón beszédet mondott még Dr. Sáfár Sándor, az EMMI miniszteri biztosa és Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora is. A konferencia első előadását Dr. habil. Rátgéber László tartotta, aki többek között arról is beszélt, miért fejezte be edzői pályafutását. Lúzerségről, mélységekről, a kosárlabda és a tudomány viszonyáról is beszélt a rendezvény megálmodója. „Mi a különbség a szurkoló és az edző között? A tudomány" – jelentette ki. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.