UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-01-16 13:22

Kézi: a BL-ben debütáló 17 éves Farkas Júlia százszor visszanézné a Metz elleni meccset

Az utolsó percekben a 17 esztendős, ifjúsági Európa-bajnok Farkas Júlia irányított a Győri Audi ETO KC csapatát a Metz elleni győztes Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Azt mondja, leírhatatlan élmény volt számára az első meccs.

Szombaton magabiztosan, 39–30-ra múlta felül a Győri Audi ETO KC hazai pályán a francia Metz alakulatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A találkozó hajrájában pályafutása során először kapott lehetőséget a nemzetközi kupában a klub ifjúsági Európa-bajnok irányítója, Farkas Júlia. A végén a 17 éves játékos vezényelhette a győriek támadásait, majd így nyilatkozott az NSO TV-nek:

Farkas Júlia Forrás: EHF
Farkas Júlia Forrás: EHF
„Leírhatatlan érzés volt számomra bemutatkozni a Bajnokok Ligájában, biztos, hogy még százszor vissza fogom nézni a meccset. Pénteken tudtam meg, hogy kerettag leszek, és titkon reméltem, hogy kapok lehetőséget. Már reggel úgy keltem, hogy ez egy izgulós nap lesz, mégiscsak egy BL-meccsről van szó.” A hajrában szintén beszállt élete első BL-meccsén a 19 esztendős balszélső Gerencsér Fanni, aki ráadásul egy gólt is szerzett. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.