UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2022-01-16 15:49

Terepkerékpár: Vas Kata Blanka harmadik a flamanville-i vk-állomáson

Az SD Worx 20 éves magyar bringása, Vas Kata Blanka a harmadik helyen végzett a terepkerékpáros világkupa-sorozat flamanville-i versenyén.

Vasárnap a terepkerékpárosok világkupa-sorozatának már az utolsó előtti, tizennegyedik versenyét rendezték a franciaországi Flamanville-ben. A 18 kilométeres, hatkörös elit női futamon rajthoz állt az Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka is.

Vas Kata Blanka harmadik a flamanville-i vk-állomáson Fotó: Bak Ferenc
Vas Kata Blanka harmadik a flamanville-i vk-állomáson Fotó: Bak Ferenc
Az SD Worx 20 éves kerékpárosa nagy elánnal kezdte a viadalt, és az első kör után az élen tekert, majd a második 3 km-en a harmadik helyre csúszott vissza, miután a két 19 éves holland riválisa, Puck Pieterse és Fem van Empel is megelőzte. Vas azonban a dobogós helyét már nem adta oda másnak, és végig remek tempót diktálva ért célba harmadikként, 23 másodperccel lemaradva a győztes Pieterse, valamint a szinte vele egy időben beérkező van Empel mögött. A magyar kiválóság ezzel a múlt heti országos bajnoki címe után az első nemzetközi dobogós helyét is megszerezte az idén – két hete a hulsti vk-futamon a negyedik lett. Vas a harmadik helyének köszönhetően feljött az összetett világkupaverseny kilencedik helyére. Az összetett élén már behozhatatlan előnnyel Lucinda Brand áll megelőzve Denise Betsemát és Pietersét. Érdekesség, hogy az összetett verseny első nyolc helyezettje holland nemzetiségű, őket követi a sorban a magyar kitűnőség. A szakág közelgő világbajnoksága miatt egyébként Flamanville-ben Brand és Betsema sem indult.

TEREPKERÉKPÁROS VILÁGKUPA-SOROZAT 14. forduló, Flamanville 1. Fem van Empel (holland, Pauwels Sauzen-Bingoal) 53:39 2. Puck Pieterse (holland, Alpecin-Fenix) a.i 3. Vas Kata Blanka (magyar, SD Worx) + 23 mp 4. Inge van der Heijden (holland, 777) + 1:29 5. Silvia Persico (olasz) + 1:33 6. Helene Clauzel (francia, A.S Bike Racing) + 1:50 7. Manon Bakker (holland, IKO-Crelan) + 1:53 8. Eva Lechner (olasz) + 2:00 9. Marion Norbert Riberolle (belga, Starcasino CX Team) + 2:05 10. Alicia Franck (belga, Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini CT) + 2:35 A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.