UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-01-17 20:38

Asztalitenisz: Kizakisz Georgiosz Nikolaosz és Barcsai Sophie is duplázott a Budapest-bajnokságon

Kizakisz Georgiosz Nikolaosz győzött egyesben és párosban is (Varga Botond oldalán) az U15-ösök között az asztaliteniszezők utánpótlás Budapest-bajnokságán a BVSC-csarnokban, míg a lányok mezőnyében Barcsai Sophie nyerte az egyéni versenyt U15-ben és U13-ban egyaránt az Ormai-csarnokban.

Kizakisz Georgiosz Nikolaosz Forrás: Yorgos SE
Kizakisz Georgiosz Nikolaosz Forrás: Yorgos SE
Remekül kezdte a 2022-es évet a Yorgos SE 14 éves aszteliteniszezője, Kizakisz Georgiosz Nikolaosz, ugyanis két aranyéremmel zárta a hét végi utánpótlás Budapest-bajnokságot. A BVSC-Zugló csarnokában rendezett viadalon az U15-ösök között egyesben és párosban sem talált legyőzőre. Az egyéni döntőjében 3:2-re verte Lei Balázst, míg Varga Botonddal párban szintén öt játszmában diadalmaskodtak Lei Balázs és Cseri Ádám ellen a párosok fináléjában. Eközben a serdülő lányok versenyében Barcsai Sophie (Statisztika UAK) négy játszmában győzött a Polónyi Nóra elleni döntőben a Marczibányi téren, míg párosban Molnár Kendra és Polónyi Nóra kettőse állhatott a dobogó tetejére, miután 3:1-re verték Nagy Judit és Pétery Johanna duóját.
Barcsai Sophie a dobogó tetején Fotó: Oláh Zsuzsa / Statisztika UAK
Barcsai Sophie a dobogó tetején Fotó: Oláh Zsuzsa / Statisztika UAK
A 12 éves, Angliában élő Barcsai nemcsak az idősebbek között, hanem a saját korosztályában, az U13-ban is aranyéremmel zárt, méghozzá szettveszteség nélkül. A fiúk mezőnyében (U13) Gergely Márké lett az elsőség. A legfiatalabbaknál (U11) Zubor Péter és Fazekas Lizett bizonyult a legjobbnak.   További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.