UtánpótlásSport
2023. június 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-01-17 08:52

Jégkorong: az Ocskay-akadémia nyerte az U21-es bajnokság alapszakaszát

Véget ért az alapszakasz az U21-es jégkorongbajnokságban, megvan, mely négy együttes került a szerdán startoló felsőházi középszakaszba, és tekinthető ezáltal biztos playoff-résztvevőnek.

Lezárult az U21-es jégkorong-bajnokság második etapja, az alapszakasz, s ezzel eldőlt, a középszakaszban mely csapatok érezhetik már biztonságban magukat a rájátszás szempontjából, és melyeknek kell még küzdeniük a maradék négy bejutó helyért.

Forrás: jegkorongakademia.hu
Forrás: jegkorongakademia.hu
Akár papírformának is tekinthető, az élen a székesfehérvári Ocskay-akadémia végzett, de hogy rajta kívül csak egy államilag kiemelt műhely került a top négybe (DVTK), már sokkal inkább meglepő. Ez pedig azt jelenti, hogy a Debreceni Hoki Klub és a Vasas is biztosan ott lesz már az évad végi playoffban. Így az Újpest JA és a Budapest JA is a középszakasz B csoportjából válthatja meg a jegyét a rájátszásra, abból a hatosból még négy csapat került be.

Az U21-es bajnokság alapszakaszának végeredménye: U21 A: 1. Ifj. Ocskay Gábor NJA 31 pont, 2. Debreceni Hoki Klub 28, 3. DVTK Jegesmedvék Akadémia 26, 4. Vasas 21, 5. Újpest JA 17, 6. Budapest JA 12 U21 B: 1. Győri ETO HC 33, 2. Dunaújvárosi Acélbikák 24, 3. FTC-Telekom 13, 4. PHC 2

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.