UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-01-17 12:14

Kenu: Mátraházán edzőtáborozott a Párizs-keret

A Párizs-keret mátraházi programjában zömében kondiedzés, illetve futás, vagy síroller-oktatás szerepelt. Ifj. Foltán László kenu utánpótlás szövetségi kapitány elégedett volt a látottakkal.

Az utánpótlás szövetségi kapitány, ifj. Foltán László az MKKSZ honlapjának elmondta, a két ünnep között teljes pihenőt kapott a keret, január elejétől viszont ismét keményen beleálltak a sportolók a munkába.

Forrás: kajakkenusport.hu
Forrás: kajakkenusport.hu
„A srácok azt mondták, hogy a pihenő alatt voltak a legfáradtabbak, valószínűleg ekkor jött ki rajtuk az addig elvégzett munka. Január első hetében már vissza kellett rázódniuk, sőt csütörtökön volt egy felmérő is, amelynek eredményeivel, ha nem is maradéktalanul, de elégedett voltam. Az mindenesetre látszik, hogy jó irányba haladunk.” Az alapozás előtt összeállított terv szerint most kezdődik a felkészülés második fázisa, amelynek jeleit a versenyzők főleg a konditermi edzések során érzékelik majd. „A maximális erőre vonatkozó feladatok kerülnek előtérbe. Úgy gondolom, már most elég jó állapotban vannak, kíváncsi vagyok, hogy innen hova tudnak még eljutni. A srácok visszajelzései is pozitívak, érzik, hogy fokozatosan fejlődnek és ez a legfontosabb, mert így ők is hisznek az elvégzett munkában.”  A kapitány hozzátette a keret február elején kéthetes szlovéniai sífutó táborba utazik legközelebb. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.