UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-01-19 16:55

Kajak-kenu: díjazták 2021 hazai legjobbjait

A kajakosok között Kurucz Levente és Fojt Sára, a kenusok mezőnyében Rumi Gergő, Molnár Csanád, valamint Opavszky Réka lett a legjobb utánpótláskorú versenyző 2021-ben.

Tavaly mind a poznani U23-as és ifjúsági Európa-bajnokságon, mind pedig a néhány hónappal később Montemor-O-Velhóban tartott korosztályos világbajnokságon toronymagasan az éremtáblázat élén végeztek a magyar fiatalok, így természetesen volt mit ünnepelni a Magyar Kajak-Kenu Szövetség keddi díjátadó rendezvényén.

Kurucz Leventét választották a legjobb utánpótláskorú kajakosnak Forrás: MKKSZ
Kurucz Leventét választották a legjobb utánpótláskorú kajakosnak Forrás: MKKSZ
Összesen ötven érmet nyertek a 2021-es világversenyeken utánpótláskorú versenyzőink, így alighanem nehéz feladat elé állították a döntéshozókat. A kajakos fiúk mezőnyében nem férhetett kétség az egyéniben három Európa-bajnoki aranyérmet nyert Kurucz Levente győzelméhez (pláne, hogy a tavaly még utánpótláskorúnak számító, olimpiai ezüstérmes Varga Ádám eredményeit valószínűleg a felnőttek között vették számításba). Hozzá hasonló remek teljesítményt nyújtott az Eb és vb-aranyérmet nyert a kajakos lányok között nyert Fojt Sára is. A kenusok között pedig Opavszky Rékát, valamint a Rumi Gergő, Molnár Csanád párost látták a legjobbnak a döntéshozók. Az év legjobb utánpótlásedzője kategóriában pedig a már a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia szakmai stábját erősítő Gintl Andrea és Beé-Samu Andrea kapta meg az elismerést. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.