UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-01-22 09:00

Kézilabda: Fazekas Gergő a góllövőlista élmezőnyében az évad feléhez közeledve a férfi NB I-ben

Tizenkét forduló után a téli szünetben összegyűjtöttük, kik a legeredményesebb utánpótláskorú játékosok a férfi NB I-ben. Az előző évadhoz hasonlóan a „kis Veszprém” irányítója, Fazekas Gergő vezet.

Már majdnem a mérkőzések felét lejátszották a férfi kézilabda NB I alapszakaszában, az eddigiekben számos utánpótláskorú – elsősorban természetesen juniorválogatott – játékos lehetőséget kapott.

Fazekas Gergő a legeredményesebb utánpótláskorú a szezonban Forrás: VKKFT Veszprém
Fazekas Gergő a legeredményesebb utánpótláskorú a szezonban Forrás: VKKFT Veszprém
A legtöbbször az előzőhöz hasonlóan mostani évadban is Fazekas Gergő villant, a Fejér-B.Á.L Veszprém nem egészen 19 éves irányító-átlövője eddig tizenkét mérkőzésen 64 gólt szerzett, ezzel ötödik az élvonal góllövőlistáján. A két legeredményesebb meccse a Balatonfüred és a NEKA elleni volt, az előbbin nyolcszor, az utóbbin kilencszer talált be. Nem sokkal marad el a következő évadban már a Telekom Veszprémet erősítő ígérettől a NEKÁ-s beálló, Papp Tamás, valamint az FTC jobbátlövője, Ónodi-Jánoskúti Máté sem. A fiatalok között a top ötbe rajtuk kívül a Telekomos Lukács Péter, valamint a Papphoz hasonlóan balatonboglári Krakovszki Bence fér be az eddigiek alapján.

A legeredményesebb utánpótláskorú gólszerzők a férfi NB I-ben: 1. Fazekas Gergő (Fejér-B.Á.L. Veszprém, 19) 64 gól/12 mérkőzés 2. Papp Tamás (NEKA, 20) 49/12 3. Ónodi-Jánoskúti Máté (FTC, 20) 37/10 4. Lukács Péter (Telekom Veszprém, 20) 30/12 5. Krakovszki Bence (NEKA, 20) 23/11 Az mksz.hu statisztikái alapján.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.