UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-01-22 20:15

Vívás: Beviz Dorottya bronzérmes lett a segoviai junior kard vk-versenyen

Erre a hétvégére is jutott magyar érem a juniorkorú vívók világkupa-sorozatában: a kardozók spanyolországi állomásán Beviz Dorottya végzett a harmadik helyen.

Sűrű hétvégét kezdtek el szombaton az utánpótláskorú vívók, hiszen három helyszínen is zajlott junior világkupaverseny. És már az első napon eldőlt, hogy ez a víkend sem telik el magyar érem nélkül.

Beviz Dorottya és a bronzérem Forrás: hunfencing.hu
Beviz Dorottya és a bronzérem Forrás: hunfencing.hu
Erről a junior leány kardozók segoviai állomásán Beviz Dorottya gondoskodott. A Vasas 19 éves vívója, magabiztosan menetelt a főtáblán, a legszorosabb mérkőzését a tizenhat közé kerülésért vívta a német Weber ellen (15:12). A végállomást az elődöntő jelentette, amelyben a későbbi ezüstérmes amerikai Shomantól kapott kiélezett asszóban 15:13-ra. A másik két, tőrözőknek tartott viadalon a nyolc közé kerülés jelentette a plafont a mieinknek. A fiúk közül Bagdány Albert volt a legjobb Aix-En-Provence-ban, ő az orosz Jegor Baranyikovtól kapott ki 15:14-re, és lett hatodik. Zágrábban versenyzett, és lett nyolcadik Kalocsai Luca, akit az amerikai Scruggs állított meg szintén minimális különbséggel, 15:14-gyel. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.