UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-01-22 12:00

Vízilabda: Lugosi Csongor az ob I-es évad legfiatalabb gólszerzője lett

Az Eger vízilabdacsapatának ígérete, Lugosi Csongor 15 évesen szerzett gólt a Ferencváros elleni ob I-es mérkőzésen.

A férfi vízilabda ob I 16. fordulójának pénteki mérkőzésén az Eger hazai medencében kapott ki 14–9-re a bajnokságban egyedüliként veretlen Ferencvárostól.

Lugosi Csongor (12) az ob I-es évad legfiatalabb gólszerzője lett Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap
Lugosi Csongor (12) az ob I-es évad legfiatalabb gólszerzője lett Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap
A sérülések és a betegségek miatt egyik csapat sem a legerősebb keretével érkezett a találkozóra, így több fiatal előtt is lehetőség nyílt a bizonyításra. Egyike volt ezen tinédzsereknek az Eger U15-ös Európa-bajnok ígérete, Lugosi Csongor, aki nem ijedt meg a kiváló erőkből álló ellenféltől, és góllal hálálta meg Petrovai Márton vezetőedző bizalmát. A mindössze 15 éves pólós a második negyedben 4–1-es FTC-vezetésnél kapott remek labdát a kapu előterében, és bár az első lövése még a kapufán csattant, a kipattanó megszerzése utáni támadásban másodjára már nem hibázott ugyanabból a pozícióból: Vogel Soma kezei mellett bombázott a hosszú sarokba. A 2006. augusztus 10-én született Lugosi ezzel a férfi élvonal idei kiírásának legfiatalabb gólszerzője lett.
Az Eger FTC elleni mérkőzése után Petrovai Mártonnal Lugosi Csongor vett részt a sajtótájékoztatón Forrás: Egri Vízilabda Klub
Az Eger FTC elleni mérkőzése után Petrovai Mártonnal Lugosi Csongor vett részt a sajtótájékoztatón Forrás: Egri Vízilabda Klub
„Én csak nagyon hálás vagyok, hogy testközelből láthatom játszani a Fradi és az Eger játékosait, mert mind kiváló pólósok, és sokat tanulhatok tőlük” – fogalmazott röviden és szerényen a reménység a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. „A két maghatározó játékosunknak a hiányát megéreztük, de a fiatalok, akik játszottak a mérkőzésen, bebizonyították, hogy rengeteget tudnak segíteni” – mondta Petrovai Márton az utánpótláskorúakról. A járványhelyzet miatt továbbra is előfordul, hogy felforgatott keretekkel érkeznek az élvonalbeli csapatok az aktuális mérkőzésükre. Egy hete például a Szegedet irányító Kiss Csaba a csupán 13 esztendős (2008. október 17-én született) Gedra Botondot is vízbe küldte a Szolnok otthonában, neki adva egyúttal az ob I-es évad eddigi legfiatalabb játékosának járó címet. Lugosi Csongor első ob I-es gólja:

FÉRFI VÍZILABDA OB I 16. FORDULÓ TIGRA-ZF-EGER–FTC-TELEKOM 9–14 (1–3, 3–3, 4–6, 1–2) Eger, 200 néző. V: Petik A., Füzesi EGER: Krémer – Baksa B. 2, Magyar M. 1, LŐRINCZ B., Hajdu B., Sári, Kovács Gábor. Csere: Gólya, Szalai G. 1, Rádli 1, LŐRINCZ Á. 2, LUGOSI 1, Tymcyna 1. Edző: Petrovai Márton FTC: Vogel Soma – VIGVÁRI VENDEL 3, Jansik Sz. 2, FEKETE G. 2, Ubovics, VÁMOS 3, Nyíri B. Csere: Német T., DAMONTE 2, Gábor L., Gál S., Varga V. 2, Dubinák Sz. Edző: Varga Zsolt Gól – emberelőnyből: 11/1, ill. 10/5 Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1 A bajnokság tabellája ITT érhető el.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.